Stevanović: Za sada mali broj izlečenih jer smo u ranoj fazi, novo žarište u Novom Pazaru

Izlečenih pacijenata od virusa korona ima, ali proces lečenja traje dugo i u ovom trenutku taj broj nije velik, rekao je direktor Klinike za infektivne bolesti i član stručnog štaba Goran Stevanović.
Stevanović: Za sada mali broj izlečenih jer smo u ranoj fazi, novo žarište u Novom Pazaru
Foto: FoNet
Kako je pojasnio, najlakši slučajevi zaraze leče se između sedam dana i dve nedelje, a oni koji imaju iole ozbiljniju sliku leče se najmanje dve nedelje.
 
"Najteži slučajevi leče se i do osam nedelja, a s obzirom na to da smo mi u ranoj fazi, trenutno nemamo veliki broj izlečenih. Oni koji su se oporavili imali su laku kliničku sliku, a da bismo imali više takvih, lakših slučajeva zaraze u odnosu na one teže, jako je bitno da građani znaju da i za vreme policijskog časa mogu da se upute u zdravstvenu ustanovu", naveo je Stevanović.
 
Kako je dodao, policija nijednog građanina neće sprečiti da se javi u zdravstvenu ustanovu za vreme policijskog časa, kao ni kada se bude vraćao kući iz zdravstvene ustanove, kad će imati i pratnju.
 
Stevanović je dodao da se u Srbiji stvara novo žarište i to u Novom Pazaru, koji se već priprema za obolele.
 
"Razmišlja se kako da se u potpunosti osposobi bolnica koja se tamo pravi. Već sad se upućuje izvesni broj respiratora, lekarska ekipa je krenula tamo iz Beograda i aktivno se spremamo za bilo kakav udar", naveo je Stevanović.
  • Pedro

    04.04.2020 21:47
    Ne smem da zamislim kakva ce biti kasnija faza
  • kiki

    04.04.2020 21:10
    asdgg
    Potoji i 24 h zabrana kretanja pa neka u Novom Pazaru setaju ali ne mogu da ugrozavaju druge ljude.
  • Živan Žika

    04.04.2020 20:17
    Kovilj 19
    Alternativnim lekovima kao što su kinezi lečili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.