JOVIĆI SE OVAKO ZAHVALILI LEKARIMA IZ KINE: Napunili tegle medom, zapakovali srcima pa poslali ambasadi u Beograd
Foto: Youtube Printscreen

srce u srcu za kinu i srbiju

JOVIĆI SE OVAKO ZAHVALILI LEKARIMA IZ KINE: Napunili tegle medom, zapakovali srcima pa poslali ambasadi u Beograd

Srbija -

UŽICE - Želeći da se zahvali kineskim lekarima koji su došli da pomognu Srbji u borbi protiv korona virusa, jedna pčelarska farma iz Užica poslala je pakete meda i preparata u kinesku ambasadu, a sprema i preparat za Institut Torlak.

Srce u srcu, zastave Kine i Srbije, nalepnice su koje od početka vanredne situacije krase tegle sa medom porodice Jović iz Užica u znak zahvalnosti kineskim doktorima što su Srbiji pritekli u pomoć.

"To je samo jedan mali znak pažnje za Republiku Kinu koja nam je pomogla u ovim teškim danima. Svi u Srbiji smo im zahvalni, a ovo je naš mali doprinos da tu zahvalnost i pokažemo, kaže Milena.

Ideja je kaže potekla od njenog supruga.

"Razmišljao sam šta mi kao pojedinci možemo da uradimo. Mislim da i mali znaci pažnje mogu mnogo da govore o tome koliko smo zahvalni Kini na podršci u ovom teškom momentu. Nalepnice na teglama meda su poruka da će kineski narod uvek biti u našem srcu, kaže pčelar Tomislav Jović.

Jedan preparat Spremaju i za Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak". "Poslaćemo im preparat da probaju da li ima dejstvo u lečenju, jer sam propolis po ispitivanjima 'Torlaka' ubija 550 bakterija i virusa, napominje Tomislav. Jovići poručuju da je u ovo doba korona virusa neophodno jačanje imuniteta,ali i solidarnosti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja