U Pirotskom okrugu potvrđeno 16 obolelih od korona virusa, od kojih 13 u Pirotu 1Foto:Z.Panić

Zavod za javno zdravlje u Pirotu je danas saopštio da je prema poslednjim potvrđenim informacijama, na području Pirotskog okruga labaratorijski  potvrđeno 16 od 62 uzorkovanih, od toga je 14 u Pirotu, sa napomenom da je jedan potvrđeni preminuo, pa je shodno tome, stanje potvrđenih slučajeva u Pirotu 13, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima  oko 120 i svi su u izolaciji. Pod zdravstvenim nadzorom je preko 600 ljudi na nivou Pirotskog okruga, koji su porodični i bliski kontakti sa obolelima.

U pirotskoj Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano troje pacijenata od kojih je jedan laboratorijski potvrđen slučaj, dok će preostalo dvoje biti danas uzorkovano.

Troje pacijenata hospitalizovano je u Nišu, i prema poslednjim informacijama u stabilnom su stanju,dodaje se u saopštenju.

Danas će se uzorkovati brisevi od novooobolelih i sutra slati na ispitivanje nadležnoj ustanovi u Nišu.

“Naredne nedelje očekujemo da Dom zdravlja u Pirotu počne sa uzimanjem uzoraka, koji će se slati na analizu, što će biti naknadno objavljeno”, kaže se u saopštenju Zavoda.

“Situacija u Pirotu i susednim opštinama u Pirotskom okrugu je pod kontrolom svih nadležnih institucija, ali u narednim danima rizik od oboljevanja raste pa je od ogromne važnosti da se poštuje apel da se ostane kod kuće, i poštujete preporučenu socijalnu distancu, jer virus aktivno cirkuliše u populaciji”, kaže se u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari