≫ 

Srpski treneri su izgubljeni u vremenu, dovedite stranca za selektora: Jaka poruka Petra Nenadića

Oglasio se najbolji rukometaš Evrope za 2019. godinu

  • 4
Petar Nenadić Petar Nenadić Foto: MN press

Najbolji rukometaš Evrope za prošlu godinu Petar Nenadić izjavio je da je za mušku reprezentaciju Srbije jedino rešenje da je sa klupe predvodi strani trener.

Nenad Peruničić je podneo ostavku na mestu selektora, a kao njegovi naslednici pominjali su se Španac David Dejvis šef stručnog štaba Vesprema, zatim trener Hanovera Antonio Karlos Ortega, kao i njegov dugogodišnji pomoćnik Ćavi Sabate.

Prvotimac mađarskog Vesprema tvrdi da među srpskim trenerima nema kvalitetnog rešenja.

- Od 2006, u poslednjih 14 godina, mi nismo imali dobrog trenera. Hajde, bio je tu Sead Hasanefendić, kratko i Ljubo Vranješ, ali svi su drugi bili da ne kažem ne znam šta. Moje lično mišljenje je da je jedino rešenje stranac, jer je 95 odsto srpskih trenera stalo u vremenu i prostoru - rekao je Nenadić za portal Balkan-Handball.

On je objasnio zašto se zalaže za angažovanje stranog selektora.

- Strani treneri bi doneli boljitak, jer se oni bave rukometom. Interesuju se za svoje igrače, zanima ih kako rade u klubovima, a samim tim se i igrač oseća važnim kada se neko interešuje za njega. To su stvari koje kod nas ne postoje. Da li je to stvar ega ili neko misli da je najpametniji, ne znam - poručio je Nenadić.

Srednji bek Vesprema rekao je i da bi u slučaju da Srbiju preuzme stranac verovatno ponovo obukao nacionalni dres, koji je poslednji put nosio 2018. godine.

Podsetimo, rukometaši Srbije na Evropskom prevenstvu u januaru sa tri poraza zauzeli su poslednje mesto u grupnoj fazi iza Hrvatske, Belorusije i Crne Gore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA