SSP: Potrebne su nove ekonomske mere koje će sprečiti katastrofu 1Foto: Stranka slobode i pravde

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je od vlasti da hitno donese novi paket ekonomskih mera koji podrazumeva otpis a ne odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za period vanrednog stanja i isplatu obećanih zarada odmah a ne u junu.

SSP traži moratorijum na sva otpuštanja radnika umesto preporuka i odluku po kojoj vlasnici radnji koje su zatvorene neće morati da plaćaju zakup dok traje vanredno stanje.

U današnjem saopštenju se navodi da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić danima hvalio sjajnim statističkim podacima za februar, ponovo najavljivao veći rast od Nemačke, a onda ga je ministar finansija Siniša Mali demantovao katastrofalnim budžetskim rezultatom i padom prihoda od PDV-a za 11 milijardi dinara ili čak 21 odsto u odnosu na februar prošle godine.

„Ovi podaci nedvosmisleno ukazuju da je srpska privreda, suprotno Vučićevim izjavama, bila u problemu i pre pojave epidemije, a da nas ogroman pad tek čeka“, ocenio je SSP.

Oni su zatražili hitnu primenu novih mera kao jedini način da se sačuvaju radna mesta i privreda preživi, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari