HAOS U MIČIGENU: Naoružani upali u Senat tražeći ukidanje vanrednog stanja, senatori sad moraju da nose pancire! (VIDEO)
Foto: Twitter/QuirkyFollowsQ

NE SLAŽU SE SA MERAMA PROTIV KORONE

HAOS U MIČIGENU: Naoružani upali u Senat tražeći ukidanje vanrednog stanja, senatori sad moraju da nose pancire! (VIDEO)

Planeta -

Naoružani demonstranti upali su u Senat američke države Mičigena usred zasedanja tražeći okončanje vanrednog stanja, nakon čega su senatori odlučili da nose pancirne prsluke na sednicama.

Oglasio se i predsednik Donald Tramp koji je na Tviteru napisao da su demonstranti u Mičigenu "veoma dobri ljudi" i sugerisao da guvernerka Grečen Vitmen, inače iz redova Demokratske stranke, treba da postigne dogovor sa njima.

"Guvernerka Mičigena treba malo da im izađe u susret i ugasi vatru. To su veoma dobri ljudi, ali su ljuti. Oni žele nazad svoje živote. Neka se vidi sa njima, razgovara i napravi dogovor", napisao je predsednik SAD.

Portparol policije u Mičigenu rekao je da je demonstrantima zakonom dozvoljeno da nose oružje u Mičigenu, pa i u Senatu, sve dok to čine sa "namerom koja je u skladu sa zakonom" i dok je oružje vidljivo.

Vanredno stanje trebalo je da istekne noćas. Danas je guvernerka Grečen Vitmer potpisala izvrši dekret kojim se okončava staro vanredno stanje i na snagu stupa novo do 28. maja.

U Mičigenu je koronavirusom zaraženo više od 41.000 ljudi, a umrlo je oko 4.000.

Kurir.rs/Tanjug, Foto: Twitter/QuirkyFollowsQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track