≫ 

Kokoškov najavio kada se NBA liga nastavlja, pa pričao o Bjelici, Bogdanu i Teodosiću

Optimistične reči srpskog selektora

  • 0
Igor Kokoškov Foto: MN Press

Igor Kokoškov, selektor košarkaške reprezentacije Srbije i trener Sakramento Kingsa, dao je jedan intervju ruskim medijima u kom je govorio o nastavku NBA lige, ali i svojim planovima u istoj!

Kokoškov se dotakao i Nemanje Bjelice i Bogdana Bogdanovića, kao i Miloša Teodosića i Luke Dončića.

- Bogdan i Nemanja su dva veoma dobra igrača, evropske zvezde koje se nisu pogubile u NBA. Nažalost, zbog povreda drugih igrača Sakramento je imao problema sa realizacijom, ali smo generalno zadovoljni učinkom njih dvojice. Bodganović je izuzetan bek, posebno u napadu, a Bjelica je unikatno krilo. Obojica imaju izvanrednu sezonu i nadam se da će je završiti na istom, visokom nivou kada nam dozole da nastavimo takmičenje. I da, ostaće obojica u Sakramentu još mnogo, mnogo godina - rekao je Kokoškov za rusku "Izvestju" i dodao:

- Što se tiče Dončića, Luka pokazuje neverovatan nivo, upečatljivo je kako bez problema uspeva da bude tako efikasan i da obara rekorde Dalasa jedan za drugim. Samo dve godine mu je trebalo da uđe na Ol-star i sa 21 godinom jedan je od najtalentovanijih na svetu. Još je rano da ga pominjemo u kontekstu MVP nagrade, ali sam presrećan da sve ide po planu kod njega.

Selektor Orlova je još jednom napomenuo da je KSS bilo preskupo da "plate" Teodosića za dva meča.

- Miloš je legenda srpske košarke i jedan od najboljih plejmejkera u Evropi. Želeli smo da igra u kvalifikacijama, ali je osiguranje bilo previsoko. Nije bilo smisla plaćati toliko za dva meča. Mogu reći da je cela situacija uznemirila Miloša pošto je baš želeo da zaigra. Nadam se da možemo da računamo na njega za olimpijske kvalifikacije.

O nastavku NBA lige, Kokoškov je rekao:

Igor Kokoškov Kokoškov u društvu Stojakovića i Divca Printskrin: Instagram/officialvladedivac

- Klubovi se polako vraćaju treninzima i mislim da će liga da se nastavi u avgustu. Ali to je moje mišljenje. Ljudi žele da gledaju košarku, uželeli su se sporta. NBA sada gubi mnogo para, ugovori se narušavaju sa sponzorima i televizijama. Ukoliko se ne završi tekuća sezona, mnogi od najvažnijih procesa koji su razvijani godinama mogu biti suspendovani, a to će imati ozbiljne posledice za sve učesnike.

- Zato je između ostalog veoma važno dobiti šampiona za 2019/20. Svi preostali mečevi mogli bi da se odigraju u nekoliko meseci. Potom bi mogli da imamo dva meseca odmora, pa da nova sezona počne u decembru. Naravno, bezbednost igrača je na prvom mestu. Niko ne želi da se razboli ili da ima zdravstvene probleme. Ponavljam, ovo je poslovna odluka i mora se raditi na povratku, da pokažemo da smo jači od okolnosti. Nemam sumnje da će početi da se igra u julu ili početkom avgusta.

Video: Koš u Banatskom Brestovcu svedoči o NBA snovima Igora Kokoškova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA