Virus KoronaZdravlje

Prazni se hala “Čair” i vraća prvobitnoj nameni. Ni u novom Kliničkom centru nema više pacijenata pozitivnih na COVID

U hali “Čair” u Nišu, već od 23. aprila nema ni jednog pacijenta zaraženog koronavirusom. Epidemiološka situacija u Nišu je sve bolja i više nema potrebe da ona bude privremena bolnica za pacijente sa koronom, rekao je Niškim Vestima koordinator te bolnice dr Saša Živić.

Prema njegovim rečima ona je već počela polako da se prazni i da se vraća prvobitnoj nameni.

“U ovu privremenu bolnicu za dvadeset dana od koronavirusa lečio se 361 pacijent. Najviše ih je bilo oko Vaskrsa 304. U međuvremenu, kada je izašao poslednji pacijent, hala je bila konzervirana i na nju se računalo u slučaju da zatreba”, istakao je Živić.

Hala Čair je 4. aprila primila prve stanovnike, a zatvorena je 23. aprila. Nakon 19 dana kako nema ni jednog pacijenta, ona će biti u potpunosti zatvorena. Od privremenih bolnica trenutno obolele od koronavirusa sa lakšom kliničkom slikom zbrinjava Institut Niška Banja. U stacionarima ovog Instituta, trenutno se nalazi 109 pacijenata.

Situacija na jugu i jugoistoku zemlje značajano je bolja. Broj zaraženih smanjuje, kazao je Živić. Naveo je i da ispražnjena i zgrada novog Kliničkog centra, odnosno da tamo više nema pacijenata pozitivnih na korona virus.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. U Radonu u Niskoj banji drze ljude koji niti imaju simptome niti nista. Testovi su smesni rade se na eci peci pec. Ljudi su cas pozitivni ,cas negativni pa opet pozitivni. I Radon ce biti kovid bolnica dok neko iz vrha ove nase vlasti ne odluci drugacije jer realno i stvarno pozitivnih pavijenata i nema. Testovi se laziraju da bi i dalje postojala epidemija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com