Чланови СПС обележили годишњицу убиства Бошка Перошевића

НОВИ САД: Чланови и руководства Градског одбора СПС у Новом Саду и Покрајинског одбора СПС у Војводини, положили су данас цвеће на спомен-плочу Бошку Перошевићу на Новосадском сајму, на месту где је пре 20 година трагично изгубио живот.
1
Фото: www.pospsvojvodina.org

Бошко Перошевић био је председник Извршног већа АПВ и председник Градског одбора СПС у Новом Саду 2000. године.

У присуству ћерки Бошка Перошевића, Јоване и Јелене, цвеће су положили председник Градског одбора СПС у Новом Саду Слободан Цветковић, члан Извршног одбора ПО СПС у Војводини Бранко Ћурчић, секретар ИО ПО Иван Ђоковић, потпредседник ПО СПС Горан Радић, секретар ИО Градског одбора СПС у Новом Саду Дарко Јевтић, а пошту су одали и бројни чланови Градског и Покрајинског одбора СПС у Војводини.

Слободан Цветовић је новинарима рекао да је Бошко Перошевић, који је страдао када је имао 44 године, имао све елементе политичара 21. века и да СПС негује сећање на њега, саопштио је данас Покрајински одбор СПС у Војводини.

„И после 20 година под велом је тајне, да ли је његово убиство имало и политичку позадину. То остављамо историји и историчарима, а Социјалистичка партија Србије настојаће да својим деловањем заслужи место председника Покрајинске владе, јер га од тада нисмо имали“, рекао је Цветковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести