Radikali traže da se Exit festival zabrani ove godine

Srpska radikalna stranka zatražila je od nadležnih organa i Grada Novog Sada da ove godine zabrani održavanje Exit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, zbog, kako navode, bezbednosti zdravlja ljudi i opasnosti od širenja zaraze virusom korona.
Radikali traže da se Exit festival zabrani ove godine
Foto: 021.rs
"U neverici smo zbog prenemaganja Vlade Srbije u donošenju konačne odluke o zabrani održavanja ovogodišnjeg festivala, imajući u vidu činjenicu da smo, do pre dve nedelje, imali višednevne policijske časove, najstrože mere distanciranja i paničan strah od eksplozije Covida-19", poručuju novosadski radikali.
 
Radikali traže da se "milioni namenjeni Exitu" usmere na pomoć Matici srpskoj, Srpskom narodnom pozorištu i drugim instuticijama i manifestacijama, "koje baštine i neguju istoriju, tradiciju i kulturu srpskog naroda i nacionalnih manjina koje žive u Srbiji".
 
Prema rečima predsednika Gradskog odobra SRS Đurađa Jakšića, odloženi su veliki međunarodni događaji i manifestacije - od Olimpijskih igara, preko Evropskog prvenstva u fudbalu, pa do muzičkih događaja koji okupljaju ljude iz različitih krajeva sveta, zbog čega smatra da mora biti zabranjeno i održavanje Exita.
 
"Iz tzv. Exit fondacije kukaju na sav glas kako su sklopili stotine ugovora i kako će im ove godine gubici biti milionski, ukoliko se festival ne održi. Podsećamo gospodu iz Exita da ove godine gubitke, zbog posledica pandemije, trpe svi, čitav svet, bogati i siromašni, bez izuzetka", navodi se u saopštenju koje potpisuje Jakšić.
 
Navodi se da su u poslednjih 20 godina "Egzitovci" stekli milione i da štetne ugovore mogu da isplate iz "malog džepa", te da bi na kraju i dalje bili milioneri.
  • Voja

    25.05.2020 11:01
    Zabrana
    Lako je za zabranu Exita, a treba razmisliti o zabrani radikala :-)
  • Jeja

    21.05.2020 19:54
    Zabraniti Exit
    Kakav Exit, kad Nam stranci donesu virus,
    Ode sve do djavola....misle na novac, a ne zdravlje stanovnistva....
    Sramno...
  • Treba

    20.05.2020 19:59
    Organizovati
    Borbu bikova i takmicenje u pravljenju pite od krompira..mesa zeljanice itd.....takođe na tvrđavi Guslarsko druzenje uz sav moguci razglas........Ovo pise dođos brđo i nije šala.....da se unese malo narodnog duha u ovaj kulturolosko zamrli grad.....PS...bilo bi puno gostiju sto domaci sto nasih iz vana.........xe. xe.xe!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.