Magazin Srbija

Odbornik koji je na Uskrs komšiji polomio vilicu – ponovo na listi SNS

Odbornik Srpske napredne stranke u Niškoj Banji koji je u večeri Uskrsa prekršio zabranu kretanja i pritom naneo teške telesne povrede svom komšiji, nalazi se na osmom mestu na listi SNS-a za predstojeće izbore u ovoj opštini, piše Niška inicijativa.

Odbornik vladajuće Srpske napredne stranke u gradskoj opštini Niška Banja, Stefan Pešić, zajedno sa svojim ocem Jovicom brutalno je pretukao je svog komšiju na Uskrs 19. aprila i tom prilikom mu polomio vilicu.

Otac i sin Pešić već su prekršajno kažnjeni sa po 25.000 dinatra zbog kršenja zabrane kretanja, a krivični postupak zbog nanošenja teških telesnih povreda je u toku

Napad se dogodio 19. aprila nešto posle 11 sati uveče, a povod je bila glasna muzika koju je mladić puštao u dvorištu svoje kuće. Odbornikovom ocu se to nije dopalo te mu je sa terase preteći povikao da je utiša, što je ovaj i učinio.

Kako tvrdi žrtva, starijem Pešiću ni to nije bilo dovoljno, te je svom komšiji zapretio da će on da siđe sa terase i ugasi muziku ukoliko on to sam ne učini.

“Nisam hteo da ugasim totalno muziku jer sam smatrao da je bila dovoljno smanjena, a i niko drugi od komšija se nije žalio”, navodi u svom dopisu Niškoj inicijativi ovaj građanin Niške Banje.

Kako iskreno priznaje, u duhu praznika, on jeste “malo popio” i postoji šansa da nije imao osećaj o tome koliko se glasno muzika čuje. Ipak, kako kaže, ukoliko je na bilo koji način ugrožavao javni red i mir, komšije su trebale da pozovu policiju.

“Nekoliko minuta kasnije video sam Jovicu i njegovog sina Stefana Pešića kako trče ka mom dvorištu sa palicom ili nekom motkom iako je u toku policijski čas. Krenuo sam da bežim iz svog dvorišta niz ulicu, oni su me sustigli nakon nekih 100 metara kada me je Stefan udario pesnicom u donju vilicu, pri čemu je vilica pukla na dva mesta.”

Građanin Niške Banje kaže da je nakon udarca pao na zemlju kada je komšija Jovica skočio na njega i nastavio da ga udara pesnicama.

Ipak, on kaže da je nekako uspeo da se izvuče, pobegne u kuću i da sve prijavi policiji i hitnoj pomoći, nakon čega je on odveden u Urgentni centar u Nišu, dok su dvojica komšija noć proveli u policiji.

Informacije koje je Niška inicijativa dobila od više izvora kao i od “organa gonjenja” potvrđuju priču koju je ovaj građanin ispričao, dok stanovnici Niške Banje koji su upućeni u ceo događaj tvrde da je Pešić mlađeg komšiju tukao metalnim “bokserom” te da je to doprinelo prelomu vilice.

stefan-pesic-sns
Stefan Pešić, drugi sleva

Ocu i sinu koji su svom komšiji polomili vilicu na dva mesta Prekršajni sud u Nišu izrekao je kaznu od po 25 000 dinara za kršenje zabrane kretanja tokom policijskog časa, što je upola manje od minimalne sume koja je propisana u uredbi Vlade Republike Srbije.

O ovome su izveštavali svi vodeći beogradski i lokalni portali, ali niko od njih nije naveo ko je stanovnik Niške Banje koji se sumnjiči da je tokom Uskrsa svom komšiji naneo teške telesne povrede.

Kukavica dana dolazi iz Zrenjanina i zove se Mirko Krlić

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

106 Shares
106 Shares
Share via
Copy link