Šarović: Mićić me nije iznenadio!

S.M.

21. 05. 2020. u 21:55

Platforma Srpske demokratske stranke (SDS) za nastup na lokalnim izborima sadrži politike te stranke kojim se tretira više pitanja bitnih za život građana u svakoj lokalnoj zajednici, izjavio je Mirko Šarović

Шаровић: Мићић ме није изненадио!

Platforma Srpske demokratske stranke (SDS) za nastup na lokalnim izborima sadrži politike te stranke kojim se tretira više pitanja bitnih za život građana u svakoj lokalnoj zajednici sa akcentom na više ovlaštenja i sredstava koja trebaju pripasti lokalnoj zajednici, izjavio je predsednik ove stranke Mirko Šarović.

On je naveo da je izbornu platformu razmatralo Predsedništvo SDS na današnjoj sednici u Banjaluci i da je u osnovi da će SDS zagovarati vraćanje određenih nadležnosti na lokalne zajednice, kao što su infrastruktura, vodoprivreda, šumarstvo, te traženje više podsticaja i podrške za nerazvijene i izrazito nerazvijene opštine.

Šarović je novinarima rekao da Banjaluka, ukoliko želi promene na predstojećim lokalnim izborima, mora imati jednog kandidata opozicije za gradonačelnika, te dodao da za sada ima više kandidata između kojih će se vršiti izbor.

On je naveo da je Predsedništvo SDS danas zaključilo da se pokrenu svi mehanizmi pred nadležnim institucijama, pre svega, tužilaštvima u Republici Srpskoj, ali i Tužilaštvu BiH zbog sinoćnje izjave srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika u Narodnoj skupštini Republike Srpske da se vrši prisluškivanje poslanika iz opozicije.

Šarović je za današnji sastanak Miće Mićića sa liderom SNSD Miloradom Dodikom, rekao da nije nikakvo iznenađenje, jer je Mićić već više meseci delovao suprotno politici i stavovima SDS, zbog čega je i isključen iz stranke.

Za poslanika SDS Darka Mitrića, koji je takođe prisustvao tom sastanku, Šarović je rekao da će se videti koja je njegova odluka i da svako ima pravo da bira gde želi da ide.

On je dodao da Mitrić dobro zna da je mandat dobio kao član SDS i da će znati u tom smislu i da se ponaša.

Član Predsedništva SDS Tomica Stojanović rekao je da će SDS u Bijeljini i dalje biti veoma jak i da će i dalje biti okosnica političkog vođenja, te da "Bijeljina neće biti kao Doboj".

Šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Srpske Miladin Stanić rekao je da u prnjavorskoj opštinskoj organizaciji SDS nema nikakvih podela, da je ta organizacija jedinstvena i da predsednik opštinog odbora Nemanja Vasić neće biti smenjen.

-Zbog potrebe da mladi ljudi dođu do izražaja i preuzmu odgovornost za izbore i Vasićeva ostavka će biti statutarna ostavka, kako bi ga do sledećih izbora zamenio njegov zamenik, naveo je Stanić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)