Grčki ministar odbrane: Nema uslova za dobrosusedske odnose sa Turskom

U ovom trenutku ne postoje uslovi za dobrosusedske odnose Grčke i Turske, izjavio je grčki ministar odbrane Nikos Panagijatopulos.
Grčki ministar odbrane: Nema uslova za dobrosusedske odnose sa Turskom
Foto: Pixabay
"Ponekad postoje velike tenzije zbog turskih provokacija, a ponekad su mirniji dani", rekao je Panagijatopulos, dodajući da povećana aktivnost ili opasni manevri u malim područjima, poput onih u četvrtak u moru kod ostrva Inuses, povećavaju rizik od nesreća.
 
On je dodao da je Grčka spremna na sve mogućnosti, ističući da se avioni koji ulaze u vazdušni prostor Grčke odmah presreću.
 
Prema njegovim rečima, preduzeti su "relevatni koraci" u NATO-u zbog "provokativnih akcija" Turske.
 
Panagijatopulos je ocenio da zbog ponašanja Turske u ovom tenutku ne postoje uslovi za dobrosusedske odnose i poručio da Grčka čeka da Turska pokaže bolji stav.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet