');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

UMRLA NASLEDNICA BULGARIJA Ana Kalisoni je od otmice 1983. živela povučeno

Ana Bulgari Kalisoni, jedna od naslednica ugledne italijanske juvelirske dinastije Bulgari, umrla je u petak u gradu Apriliji blizu Rima u 93. godini, potvrdila je portparolka porodice u nedelju.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ana Bulgari Foto: Paramythia-online.gr / youtube
Ana Bulgari

Ime Ane Buglari punilo je naslovne strane novina 1983. kada su ona i Đorđi, njen sin koji je tada bio tinejdžer, oteti s imanja. Otmičari su ih nedeljama držali u zatočeništvu, pre nego što su ih oslobodili nakon što je plaćena otkupnina.

Pročitajte još

Mediji u Italiji podsećaju da su otmičari tada dečaku odsekli deo uha i poslali ga porodici Bulgari kako bi ih uplašili i primorali da što pre plate otkupninu.

-Moj sin i ja smo oteti i držani kao taoci 35 dana. Odsekli su uvo mom detetu kako bi dobili otkupninu. Otmičari su bili sa Sardinije. Ubice. Držali su nas na podu i na hladnom na planini 35 dana. Moja porodica je platila otmičarima četiri miliona lira, ili dva miliona evra. Dete je bilo snažno, nije ništa rekao kad su mu odsekli uho nožem. Izgubila sam 10 godina života. Bilo je užasno – ispričala je ona o otmici.

Ana Bulgari
Foto: Paramythia-online.gr / youtube
Ana Bulgari

Ana je posle tog traumatičnog događaja živela prilično povučeno. Njen pokojni suprug bio je gradonačelnik Aprilije.

Bila je potomak Sotiriosa Vulgarisa, osnivača dinastije Bulgari. Ana je tečno govorila grčki i bila ponosna što je iz Tesprotije, okruga periferije Epir, preneo je Greekcitytimes.com. Živela je u Italiji, ali je volela Grčku i čak ni u poodmaklim godinama života nije propuštala da ne svrati tokom leta u grad u kojem je njen deda započeo juvelirsko carstvo.

Pročitajte još

Ana je bila majka troje dece.

Italijansku juvelirsku firmu Bulgari 2011. je kupila francuska kompanija LVMH.