Naslovne strane italijanskih medija
Naslovne strane italijanskih medija

Buongiorno Italija: Vlahović sanja trofeje sa Fjorentinom, Miha vodi Bolonju na prvi trening

Vreme čitanja: 7min | pon. 25.05.20. | 13:27

"Sari Poter i trofej Lige šampiona", film koji priželjkuju u Juventusu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ministar sporta Vinčenco Spadafora je opet uspeo da bude protagonista na naslovnicama italijanske sportske štampe: ovoga puta s predlogom da budu na nacionalnoj frekvenciji, dostupnoj svima, kombinovani prenosi utakmica Serije A.

Izabrane vesti

Od ostalih priča u prvom planu su planovi za nastavak šampionata. Brojni timovi danas počinju sa kolektivnim treninzima uključujući i Bolonju Siniše Mihajlovića. Srpski stručnjak, posle dobijene životne bitke, u Kasteldebolu će voditi direktno treninge u punoj sportskoj opremi. Dušan Vlahović je dao intervju Korijereu u kome je ponovio da mu je san da sa Fjorentinom osvoji trofeje, a da sa Srbijom igra na Mundijalu. Piše se dosta i o prelaznom roku: Inter insistira na Kavaniju, Juve na Miliku, a izveštava se i da bi Fali Ramadani mogao da odvede Luku Jovića i Nikolu Milenkovića u Milan, gde se već nalazi takođe “njegov” Ante Rebić.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Sari Poter”, predstavlja Gazeta trenera Juventusa Mauricija Sarija kao Harija Potera, dok su Kristijano Ronaldo, Dibala i Kjelini predstavljeni kao njegovi magovi. U tekstu se kaže da je kormilar Stare dame pronašao eliksir za trijumfalni završetak ove sezone. Osnovni sastojak je motivacija Ronalda koji želi da osvoji šestu Ligu šampiona i šestu Zlatnu loptu, drugi element je rotacija u napadu u kojoj će biser biti Paulo Dibala, dok će Kjelini ući u svoju ulogu “totema” u odbrani Juvea. List dodaje i da Juve cilja da osvoji sva tri trofeja i ponovi uspeh Intera od pre deset godina. Osim pomenute trojice igrača deo Sarijeve magije bi trebalo da budu i Bentankur, dok se od Pjanića, Rabioa i Aleksa Sandra očekuje da budu na visini svojih mogućnosti.

Mauricio može da zadivi Staru damu”, piše u autorskom tekstu bivši gradonačelnik Rima Valter Veltroni i veliki navijač Juventusa. Veltroni smatra da će Sarijeva inteligencija i potkovanost doći još više do izražaja jer u sezoni 2019/2020 imamo pratkitčno dva prvenstva i dve Lige šampiona, imajući u vidu tromesečnu pauzu zbog koronavirusa.

Pustimo golove na nacionalne frekvencije. Ministar izaziva Seriju A”, stoji ispod zaglavlja uz objašnjenje u podnaslovu da je ministar sporta Vinčenco Spadafora potvrdio da bi šampionat mogao da se nastavi 13. ili 20. juna i da je lansirao ideju da bi, kao u Nemačkoj, i u Italiji mogli da budu kombinovani prenosi utakmica na kanalu dostupnom svima. Spadafora obrazlaže svoju ideju kroz želju da se preduprede okupljanja u barovima, pabovima i restoranima, ali i kao gest solidarnosti. Problem za realizaciju te ideje su klubovi Serije A koji se ne slažu sa njom, ali potrebno je i zeleno svetlo od Skaja i Dazona, kao i od drugih televizija čiji bi interesi bili ugroženi ako bi se utakmice prenosile na nekom od Skajovih digitalnih kanala koji su dostupni svima.

Lotita bi mogla skupo da košta aluzija na meč Juve-Inter. Moguće pokretanja postupka pred nadležnim organima”, izveštava Gazeta da je otvorena istraga povodom izjave predsednika Lacija u intervjuu datom “Republici”. “Svi ste videli utakmicu Juve-Inter”, prenosi list spornu rečenicu Lotita s kojom je napravio aluziju na “nelogičnosti” susreta u Torinu igranog pred praznim tribinama.

Kavani-Lautaro, ispravan potez Intera koji proučava način za sigurno okončanje posla”, piše Gazeta da su zlonamerne tvrdnje da je Matador igrač na zalasku karijere i u tu svrhu se serviraju statistički podaci koji pokazuju da Kavani ima isti prosek postignutih golova po utakmici kao i Lautaro Martinez. U tekstu se kaže i da je Inter odbio novu ponudu Barselone za Argentinca: 50.000.000 evra plus dva igrača.

Alegri je spreman: vraća se u pogon da bi osvojio trofeje, možda u Parizu”, signalizira Gazeta da bi bivši trener Kaljarija, Milana i Juvea mogao da preuzme klub iz Pariza. Gazeta piše i da je Lučano Spaleti spreman da se vrati u igru. Njegova želja je da trenira u Premijer ligi, ali prethodno mora da se dogovori s Interom s kojim ima ugovor validan do 2021. godine.

Roma cilja kvotu 120.000.000 evra da bi sprovela još jednu revoluciju”, tvrdi Gazeta da u Trigoriji imaju plan da od prodaje fudbalera i smanjivanja plata fudbalera namaknu 120 miliona evra koji bi bili iskorišćeni za lansiranje tima i pokrivanja troškova. Na listi fudbalera od čije prodaje Roma misli da zaradi su Šik, Klajvert, Under, Florenci, Karsdorp, Gonalons, Olsen i Ćorić, dok će Peroti, Facio i Pastore moći da odu bez obeštećenja, jer će Đalorosi uštedeti veliki novac od plata koje im garantuju ugovori.

CORRIERE DELLO SPORT

Gol za sve”, stavlja rimski dnevnik u prvi plan potvrdu ministra sporta Spadafore da bi Serija A mogla da krene 13. ili 20. juna. U podnaslovu se prenosi i ideja ministra da se kombinovani prenos utakmica, po “nemačkom modelu”, prenosi na digitalnom kanalu Skaja koji je dostupan svima. Podseća se i da je za četvrtak predviđen sastanak ministra i čelnika FS Italije i Zajednice prvoligaša na kojem bi trebalo da se donese definitivna odluka o nastavku Serije A.

Inzagi u napadu: Lacio sada mora da se radi”, citira Korijere reči trenera Nebeskoplavih koji ističe da posle dva meseca pauze igračima treba vremena i mnogo rada da bi se vratili u optimalnu formu. List piše i da će večeras u 17.30 igrači drugoplasiranog tima u Seriji A imati prvi kolektivni trening. Što se tiče prelaznog roka piše se o Cimikasu iz Olimpijakosa koji je na meti i Napolija, kao i o Mazruiju, beku Ajaksa, čija je želja da dođe u Italiju. Pored njih dvojice kandidati za bokove Nebeskoplavih su i Faraoni iz Verone, inače igrač koji je prošao sve selekcije Lacija i Vojvoda iz Standarda iz Liježa.

Roma, cilj je Vertongen: o tome brine Baldini”, izveštava list da je Franko Baldini, nekadašnji rukovodilac Rome i Totenhema, preuzeo na sebe zadatak da realizuje transfer Belgijanca iz Londona u Rim. Roma je spremna da Vertongenu ponudi trogodišnji ugovor sa platom od 3.000.000 evra, plus bonusi.

Petraki, prelazni rok a onda adio”, tvrdi Korijere da se avantura Đanluke Petrakija u fotelji sportskog direktora Rome privodi kraju. U tekstu se ističe da će Petraki odraditi predstojeći prelazni rok i zatim će doći do raskida saradnje. Odlazak Petrakija je nevezan za uključivanje Baldinija u pojedine operacije Rome, problem je što Petraki nije uspeo da uspostavi dobre i produktivne odnose sa drugim važnim ljudima u Romi: od trenera Fonseke do predsednika Palote.

Srce Vlahovića: preko Ljubičastih do Mundijala”, naslov je velikog intervjua Dušana Vlahovića za Korijere. Srpski fudbaler je rekao da bi voleo da ostane dugo u Firenci i da osvoji trofeje sa Fjorentinom i da sa Srbijom igra na Mundijalu i Evropskom prvenstvu. Vlahović je potvrdio da je uspešno prebrodio virus kovid-19 i da su mu ispunili srce ponosom lekari i tehničari koji su ispisali njegov broj i prezime na zaštitnoj odeći u kojoj su radili.

Svi za jednog, Milan za trojicu”, izveštava Korijere da bi trojica igrača čiji je menadžer Fali Ramadani mogli da zaigraju o istom tim sledeće jeseni. Reč je o Luki Joviću, Nikoli MIlenkoviću i Antu Rebiću koji je već igrač Milana. U tekstu se kaže da bi Milan mogao da traži veliki popust za Jovića imajući u vidu aktulenu sezonu srpskog centarfora na Bernabeu ili eventualno dvogodišnju pozajmicu s pravom otkupa, po istoj formuli je došao i Rebić iz Ajntrahta. Što se tiče Blekija, Korijere tvrdi da bi moglo da dođe do razmene sa Paketom koji se sviđa predsedniku Komisu.

Siniša s Bolonjom od početka”, piše list da će Bolonja početi sa kolektivnim treninzima na kojima će aktivno učestvovati i srpski trener, 320 dana od otkrivanja opake bolesti s kojom je vodio bitku gotovo čitavu godinu. “Mihajlović je već održao slovo svima, a sada počinje rad na terenu i oblikovanje tima po njegovoj meri”, piše Korijere.

TUTTOSPORT

Golgeteri antivirus”, izdvaja Tutosport četvoricu centarforova koji obeležavaju period u kome se odlučuje o nastavku Serije A ali i razmišlja o pojačanjima za sledeću sezonu. List navodi da Juventus vodi veoma teške pregovore sa Napolijem oko Milika jer Aurelio De Laurentis želi samo keš za Poljaka, bez tzv. kontrapartija. Za Kavanija se kaže da je generalnom direktoru Intera Bepeu Maroti rekao da prvo želi da završi Ligu šampiona sa PSŽ-om a potom da odluči gde će da nastavi karijeru. Timo Verner se dopada seriji velikih klubova u Evropi, još više posle jučerašnjeg het-trika, među zainteresovanim klubovima su Inter i Juventus. Na naslovnici je i Žoao Pedro koji bi mogao da pređe iz Kaljarija u Torino.

Na unutrašnjim stranama se kaže da Juve nastavlja da prati i Raula Himeneza iz Volverhemptona. Meksikanac je prva alternativa ako se ne realizuje transfer Milika. Takođe se precizira da je Juve spreman da ubaci u pregovore oko selidbe Milika seriju igrača koji bi mogli da budu intersantni Napoliju: od defanzivaca Ruganija i Romera preko Mandragore i Luke Pelegrinija do Kvadrada. Tutosport piše i da se pomereju u dobrom smeru pregovori sa Barselonom i Arturom oko razmene sa Pjanićem. Uz Pjanića bi u Barseloni mogao da završi i De Šiljo.

Odlučujući dani za ostanak Ikardija u PSŽ-u”, izvšetava torinski dnevnik da opcija francuskog kluba za otkup Ikardija ističe 31. maja. Dogovorena cena od prošlog leta od 70.000.000 evra., u novim uslovima zbog epidemije koronavirusa, nije više tržišna i PSŽ traži popust od Nerazura. Leonardo i Tuhel žele da zadrže Maurita, između ostalog i zbog Lige šampiona koja će se igrati u avgustu. Podsetimo, PSŽ je ponudio 50.000.000 evra koje je Inter odbio i stavio do znanja da može da spusti cenu do 60.000.000 evra uz dogovorene bonuse.

Bakajoko šalje poruku: nedostaje mi Milan”, naslov je priče o igraču Čelsija koji želi da se vrati u Milan. Međutim, da bi se želja Bakajokoa ostvarila potrebno je da on prihvati manju platu, štaviše duplo manju od aktuelne, kao i da Čelsi spusti cenu igračkog kartona. Prošle godine su Plavci tražili 35.000.000 evra. Da bi transfer ušao u luku potrebno je da tražena cifra bude prepolovljena. Istovremeno, Milan radi na dovođenju igrača koga Rangnik poznaje odlično: Soboslaija iz Salcburga.

Piše: Željko Pantelić 


tagovi

Buongiorno ItaliaJuventusFjorentinaMaurisio SariSerija A

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Inter
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara