Iznenadna smrt bivšeg igrača Rome: Srce Kamerunca prestalo da kuca u 21. godini

V.N.

25. 05. 2020. u 18:46

Moj dragi brate, počivaj u miru. Prerano nas je napustio jedan sjajan, talentovani igrač - poručio je Ridiger

Изненадна смрт бившег играча Роме: Срце Камерунца престало да куца у 21. години

Džozef Buase Foto: EPA

FUDBALSKA Italija i Rumunija su u žalosti. Danasje od posledica srčanog udara u 21. godini u Rimu preminuo Džozef Buase, talentovani vezista iz Kameruna. On je zvanično bio član Univerzitatee iz Kluža, a ponikao je u omladinskoj školi Rome, dogurao čak do seniorskog sastava, a onda je prošle godine pozajmljen prvo Vićenci, pa rumunskom timu.


Životna priča Žozefa Buasea bila je više nego zanimljiva i dramatična. On se u kao izbeglica pojavio jedne noći 2015. godine u čamcu na obalama Italije i nekoliko meseci živeo kao beskućnik na železničkoj stanici u Rimu. Prihvatila ga je omladinska škola Rome za koju je igrao od 2016. do 2019, a od 2017. do 2019. godine je bio u nekoliko navrata priključen i prvom timu "vučice". Pošto je Roma odbila da produži ugovor sa njim, otišao je na pozajmicu u Vićencu, za koju je odigrao samo jednu zvaničnu utakmicu, a početkom ove godine je postao igrač Kluža.


Emotivnim porukama su se danas od svog nekadašnjeg igrača oprostili prvo Roma, a kasnije i prvotimac Čelsija i reprezentativac Nemačke Antonio Ridiger, koji je u periodu od 2015. do 2017. godine bio sa Buaseom u Romi.


- Moj dragi brate, počivaj u miru. Prerano nas je napustio jedan sjajan, talentovani igrač - napisao je Ridiger na svom tviteru-nalogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije