četvrtak, 25. aprila 2024.

Sledi preprojektovanje Gerontološkog centra

Objavljeno: 27. maja 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Dom za stare u Valjevu, čija je gradnja počela 2009. godine zahvaljujući donaciji naroda Japana od 2,5 miliona dinara i koji ni deceniju kasnije nije građevinski završen i useljen, ponovo se našao kao jedno od obećanja u predizbornoj kampanji.

Naime, u kampanji jedne od stranaka učesnica na predstojećim lokalnim izborima, pominje se da će Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima dovršiti radove na Domu koji se nalazi u naselju Gradac.

Poslednje informacije iz Kancelarije za javna ulaganja i to pred kraj prošle godine govore da je pokrenut postupak javne nabavke za preprojektovanje Doma i izradu projektno-tehničke dokumentacije za izvođenje radova na  objektu nazvanom „Ustanova za odrasle i starije” u Valjevu. Nakon sprovedenog postupka 11. februara 2020. godine zaključen je ugovor sa konzorcijumom koji čine dve beogradske, dve niške i valjevska firma „Frenki-alarm” sa rokom završetka od 90 kalendarskih dana, kako bi posle toga bio pokrenut postupak javne nabavke za izvođenje radova na objektu.

Taj rok, međutim, istekao je 11. maja, a za sada nema informacija da lie je završena izrada potrebne dokumentacije, kakav je sadržaj novog projekta i kada će biti raspisan javni poziv za izvođača radova.

Podsećamo, gradilište Gerontološkog centra napušteno je još pre pet godina, a prve procene koliko je novca potrebno za njegov završetak govore da je reč o cifri od najmanje 500 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *