Kalač upitao DF: Da li ste izgubili kompas ili ste se samo vratili na ‘fabrička podešavanja’ iz devedesetih?

0
196

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Hazbija Kalač poručio je Demokratskom Frontu da kada im sljedeći put na um padne kako će oni određivati može li Bošnjak biti biran ili može li birati u Crnoj Gori sjetite se da živimo u građanskoj državi i sve dok je ona takva kakva jeste moraćete poštovati ta pravila.

On se osvrnuo na izjavu poslanika DF Milutina Đukanovića koji je rekao da Front nije htio da baštini Crnu Goru kojom upravljaju Bošnjaci, Muslimani i Albanci, upitavši da li su izgubili kompas ili su se vratili na fabrika podešavanja iz 90-ih?

Kalač je u FB postu napisao da je, nakon niza uvrijedljivih i prijetećih poruka upućenih posljednjih mjeseci Bošnjacima, Albancima, Hrvatima i svim ostalim građanima Crne Gore koji ne podržavaju političku opciju Demokratskog Fronta, krajnje vrijeme (dok nije kasno) da upute jasan odgovor i poruku politici koja očigledno baštini segregaciju, dvostruke aršine i nebaždareni kantar vrijednosti čovjeka, naroda, države.

“Ne želeći analizirati dostignuća Demokratskog Fronta u ostvarivanju prava srpskog naroda u Crnoj Gori sve ove godine bitisanja na političkoj sceni, moramo se osvrnuti na one stavove koji se direktno tiču prvenstveno Bošnjaka ali i društvenog uređenje zajedničke nam građanske države Crne Gore.
Nije nam baš sasvim jasno, imajući u obzir sasvim korektne stavove pojedinih poslanika DF oličene u vidu pokojne i uvažene gospođe Jelisavete Kalezić jesu li Andrija Mandić, Milan Knežević, Đukanović i slični njima izgubili kompas ili su se samo vratili na ‘fabrička podešavanja’ iz devedesetih,
pa ih zbog javnosti, Bošnjaka, Albanaca, Hrvata i svih ostalih želimo upitati sledeće: “
– Otkud vam ideja da bi Bošnjaci željeli živjeti u državi u kojoj bi im oni dozvoljavali ili uskraćivali osnovna ljudska i građanska prava tipa da biraju i da budu birani⁉️
– Otkud vam ideja da bi Bošnjaci ostajali nijemi i prestrašeni na oružane napade na njihove domove i porodice kao devedesetih godina⁉️
– Otkud vam ideja da će Bošnjaci ikada više prihvatiti vaš nebaždareni kantar ljudske slobode, vrijednosti, pravila, dostojanstva…⁉️

Ne dobijajući adekvatan odgovor u Skupštini Crne Gore od onih kojima ste ne tako davno nudili MUSLIMASNKOG Premijera, sve MUSLIMANSKE ministre i potpuno MUSLIMANSKO upravljanje Crnom Gorom samo da bi vidjeli leđa Đukanoviću i DPS osjećali smo potrebu da Vam ovako javno uputimo iskreno upozorenje da se okanite retorike kojom se plaše građani, jer devedesete su prošlost kao i oni koji još baštine tu fašisoidnu ideologiju.

Crna Gora je naša koliko i vaša.
Crna Gora je muslimanska i katolička koliko i pravoslavna.
Crna Gora je Andrijina koliko i Hazbijina.
Crna Gora je građanska država svih njenih građana i nikada neće biti ništa drugo. Na svu sreću procenat pravoslavaca u Crnoj Gori i procenat Demokratskog Fronta u Skupštini Crne Gore dovoljno govori da smo na pravom putu kada kažemo da je uprkos svim nedaćama narod u Crnoj Gori naučio lekciju iz 90-tih godina.
Jer gospodo iz DF-a kada sljedeći put pozovete na oružje i opsadiranje muslimanskih kuća dobro upamtite da nebi gorjele samo naše kuće. Vremena Šahovića su gospodo iz DF prošla, i kako god okrenete i izračunate prostom matematikom odluke u Crnoj Gori donose pravoslavci po vjeri, jer ih je jednostavno 69 %, a odgovornost za lošu vlast prebacivati na leđa cijelih naroda, više je nedopustivo‼️

I kada vam sljedeći put na um padne kako ćete vi određivati može li Bošnjak biti biran il može li birati u CG sjetite se da živimo u građanskoj državi i sve dok je ona takva kakva jeste moraćete poštovati ta pravila.

Ovim putem pozivamo Predsjednika Skupštine ali i ostale nadležne instance da oštro sankcionišu govor mržnje, prijetnje i uvrede upućene Bošnjacima ali i ostalim narodima u CG.” poručio je Kalač.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.