Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
Do skoro nije imao računar, a sada je zahvaljujući onlajn preduzetništvu MULTIMILIJARDER - evo kako!

Do skoro nije imao računar, a sada je zahvaljujući onlajn preduzetništvu MULTIMILIJARDER - evo kako!

Džoš Elizeks (26) za samo godinu dana postao je lider u onlajn preduzetništvu, a za uspeh kaže da je ključna samo jedna stvar!

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Džoš Elizeks Foto: youtube
Džoš Elizeks

Pandemija Covid-19 promenila je ceo svet, a posebno se odrazila na poslovno tržište. Da bi se uhvatile u koštac sa koronavirusom, kompanije se sve više okreću poslovanju putem interneta i poslednjih meseci onlajn poslovanje dostiglo je vrhunac. S obzirom na to da je ceo svet u izolaciji, sada je pravo vreme za istraživanje onlajn preduzetništva i kako uspeti u digitalnom svetu. Novi Original donosi priču o 26-godišnjem Džošu, osnivaču Snow oral care and cosmetics brenda, koji je sa preko milion pratilaca postao jedan od najpopularnijih u svetu.

Njegov prvi kancelarijski sto bio je napravljen od dve mamine plastične korpe za veš okrenute naopačke. Danas, kako sam sebe naziva Džoš Snou, multimilijarder je koji je sam stvorio imperiju, osim toga je investitor i filantrop.

Džošov put u preduzetništvo počeo je kada je on imao samo 13 godina. Morao je da smisli način kako da zaradi novac jer roditelji nisu mogli da mu obezbede osnovne životne potrepštine. S obzirom na to da je bio maloletan, niko nije hteo da ga zaposli. Kako kod kuće nisu imali ni računar, Džoš je većinu svog vremena provodio u biblioteci kako bi izbegao ulične bande. Osim toga, uz člansku kartu biblioteke dobiješ i besplatno korišćenje interneta sat vremena dnevno. Naišao je na knjigu „Kako napraviti veb-sajt”, a onda je pročitao i „Kako programirati”. Napravio je sajt i na kraju postao ekspert za digitalni marketing. Za vrlo kratko vreme sam je naučio kodiranje veb-sajtova, audio-inženjering, SEO optimizaciju i druge digitalne veštine. SEO je koristio za rangiranje svoje veb-stranice i ostvarivanje prihoda od Adwordsa. S vremenom je od promocije tuđih proizvoda (affiliate marketing) stigao do onlajn preduzetnika sa punim radnim vremenom.

Tajna Džošovog uspeha je u tome što se fokusirao na razvijanje dugoročnog brenda. Jednom kada je usavršio digitalni marketing radio je na izgradnji uspešnog brenda.

Pre samo godinu dana Džoš je lansirao svoj brend Snow oral care and cosmetics, a danas dominira u polju prestižne oralne kozmetike. Mnogi ga opisuju kao Stiva Džobsa u Beauty-Tech industriji. Većina njegovih proizvoda je za oralnu upotrebu – proizvodi za beljenje zuba i ispiranje usta, te konac i paste za zube.

Džošove tajne o tome kako postati uspešan onlajn preduzetnik otkrijte u novom broju magazina Original, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.