Foto: N1

Reagujući na izjavu zamenika šefa poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Vladimira Orlića, da on više ne radi u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji i da ne postoji nijedna profesorka koja je dobila otkaz da bi on bio zaposlen, poslanik Demokratske stranke Balša Božović, rekao je za Nova.rs da će pokrenuti postupak protiv Orlića i Martinovića kako bi se utvrdilo na koji način su izabrani u zvanje profesora.

„Ja danas tamo ne predajem. Da li znate ime ijedne žene, ne devet, deset, da je izgubila posao na bilo koji način koji je do tada obavljala, a onda je taj posao počeo da obavlja neko od narodnih poslanika SNS. Ne znate, jer ta žena ne postoji, nijedna”, rekao je Orlić gostujući na N1, dodajući da nema nikakav ugovor o radu u VMŠ.

„Danas nemam nikakav ugovor“.

S druge strane, Božović pručuje da će narednih Orlić suočiti sa pomenutim profesorkama, te da će imati priliku da se uveri da li one postoje i da li su dobile otkaz.

„Obećavam Orliću da će moći sam da se uveri u to. Lično ću pokrenuti postupak kako bi se utvrdio način na koji način su on i Aleksandar Martinović dobili izborno  zvanje, s obizrom da su pod veoma sumnjivim okolnostima zapošljavani na ta mesta“, istakao je Božović, podsećajući da su pomenute profesorke zbog njih dobile otkaze.

„Njih dvojica će morati da dokažu svoje obrazovanje, posebno kad su pitanju naučni radovi i Martinovićev izbor u zvanje profesora, koji je pod veoma sumnjivim okolonostima pisao svoje naučne radove i za koje se osnovano sumnja da su plagirani. Pokazaćemo Srbiji kako su se njih dvojica ponašali u pandemiji koja je za nama, kao i kako su se ponašale profesorke koje su kvalifikovane kao predavači u toj školi. Neke od njih su, u međuvremenu, radile najteže moguće poslove, dok su pojedine kao medicinske sestre volontirale i radile tokom krize izazvane koronavirusom“, objašnjava Božović.

On smatra da je veoma bitno da se ovaj slučaj do kraja rasvetli i da je posebno važno to učiniti u vreme izborne kampanje, kako bi građani videli koga Srpska napredna stranka kandiduje na svojoj izbornoj listi.

“ Ljudi će u narednih nekoliko dana imati prilike da saznaju sve. Profesorke koje su otpuštene i dalje se bore na sudovima za ono što im po zakonu pripada“, istakao je Božović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar