Remi u Lajpcigu: Grujić strelac, neverovatna glupost golmana Herte

Novosti online

27. 05. 2020. u 20:27

Lajpcig i Herta su odigrali nerešeno. U centru pažnje srpski reprezentativac i golman tima iz Berlina

Реми у Лајпцигу: Грујић стрелац, невероватна глупост голмана Херте

Grujić postiže gol Foto: Alexander Hassenstein/Pool via AP

Podela bodova na “Red Bul areni”. U prvom meču današnjeg programa Bundeslige Lajpcig i Herta su odigrali nerešeno - 2:2 (1:1).


Dobru partiju pružio je Marko Grujić, koji je bio strelac za tim iz Berlina, dok je u centru pažnje bio i njihov golman i neverovatan autogol.


Utakmica je savršeno počela za goste. Već u devetom minutu su poveli. Posle kornera je odbrana domaćina “zaspala”, Grujić je sve to pratio, ostao usamljen i zatresao mrežu za slavlje svog tima.


Lajpcig je tada preuzeo konce igre i u 24. minutu izjednačio. Nkuku je odlično centrirao, Klosterman bio na pravom mestu i glavom matirao Jarštejna.


Bio je Lajpcig ofanzivniji i na startu drugog dela, da bi u 63. minutu Halsenberg neoprezno startovao i dobio drugi žuti karton. Nagelsman je odmah reagovao uvođenjem defanzivca Anhelinja umesot veznog igrača Nkunkua.


Samo dva minuta posle promene - gol. Verner je odložio loptu za Šika, on je šutirao sa ivice kaznenog prostora, golman Jarštejn je imao loptu u ruci i onda je zaista neobjašnjivo poslao u sopstvenu mrežu. Verovatno ni sam ne zna kako mu je to pošlo za rukom...


Čuvao je Lajpcig prednost, Herta je pokušavala da iskoristi brojčano stanje i igrača više, a onda je Lukman napravio glupost. Užasno je startovao u sopstvenom kaznenom prostoru, Kunja je pao, sudija nije imao dilemu, pokazao je na “kreč”. Pjontek je uzeo loptu, poslao je u jednu, golmana na drugu stranu za novo izjednačenje (2:2).


Lajpcig je treći sa 55 bodova, dok je Herta na 10. mestu sa 35 poena.






Pratite nas i putem iOS i android aplikacije