Ušće će grmeti četiri dana! Bir fest i Mjuzik vik u avgustu

M. Ć.

30. 05. 2020. u 08:32

Potvrđeno održavanje i objavljeni termini ovogodišnjih "Bir festa" i "Mjuzik vika". Muzičko- - pivska fešta će trajati dan kraće nego što je uobičajeno

Ушће ће грмети четири дана! Бир фест и Мјузик вик у августу

NEIZVESNOSTI je došao kraj, i to na način na koji su priželjkivale hiljade zaljubljenika i dugogodišnjih posetilaca beogradskog "Bir festa". Osamnaesto izdanje festivala biće, definitivno, održano ove godine na Ušću, i to od četvrtka 20. do nedelje 23. avgusta. U aktuelnoj, dobro poznatoj situaciji, muzičko-pivski festival će, ovoga puta, trajati dan kraće nego što je uobičajeno. U sklopu klaud platforme, zabava se na istom mestu nastavlja od 28. do 30. avgusta na festivalu "Mjuzik vik", kao i prošle godine.

- U više nego vanrednim okolnostima, opet želimo da potvrdimo rešenost da će sve dimenzije festivala biti prilagođene postkorona periodu, istovremeno se radujući što desetomesečni rad ipak neće biti uzaludan - navodi se u saopštenju organizacionog tima. - Apsolutno smo spremni da ispoštujemo sve preporučene mere, jer zdravlje i bezbednost posetilaca moraju da budu na prvom mestu. Posledice koje aktuelna pandemija ima na razvoj muzičke industrije i manifestacionog turizma širom sveta svakako negativno utiču na organizaciju svih festivala u Srbiji. Situacija je daleko od sjajne, ali činimo sve da, u okolnostima velikih limita, napravimo dobra i zanimljiva festivalska izdanja, kako bi leto u Beogradu ipak imalo vedrije nijanse.

Prvo izdanje festivala u sklopu klaud platforme, prošle godine - kad su, uz pomenute dve manifestacije, na Ušću uživali i ljubitelji klasike - posetilo je, kako saopštavaju organizatori, više od 920.000 ljudi, koji su uživali u više od 140 nastupa stilski raznovrsnih izvođača.

- Pozicioniranje na svetskoj mapi festivala je strateški cilj Beograda i Srbije, jer manifestacioni turizam, pogotovo sada, mora da bude jedan od najvažnijih segmenata razvoja turizma. Države koje to prepoznaju brže će obnoviti turizam od drugih. Više detalja o samim festivalima, programu i sadržajima očekujte u nedeljama pred nama - navodi se još u saopštenju.





Pratite nas i putem iOS i android aplikacije