Zvanično: Milutinov je igrač CSKA

Novosti online

02. 06. 2020. u 09:14

Čast mi je što sam postao igrač CSKA i svestan sam obaveze, rekao je srpski centar

Званично: Милутинов је играч ЦСКА

Nikola Milutinov foto: EPA

Nikola Milutinov je, i zvanično,novi igrač moskovskog CSKA naredne tri godine. Ruski evroligaš je objavio vest i, na obostrano zadovoljstvo, u svoj roster upisao srpskog centra.


Posle pet sezona provedenih u grčkom Olimpijakosu Milutinov zadovoljan menja sredinu.

- Posle pet godina sa Olimpijakosom, došlo je vreme za novo poglavlje u mom košarkaškom životu. Do sada u mojoj karijeri sve odluke koje sam doneo bile su manje ili više teške, ali ne i ova. Klub sa velikom tradicijom, predsednik koji živi za svoj tim, trofejni trener, sjajna organizacija, moćna i lepa Moskva. Čast mi je što sam igrač CSKA Moskve i svestan odgovornosti i ciljeva koje nosi ovo poznato ime! Jedva čekam novi početak, vidimo se uskoro u Moskvi - rekao je Nikola Milutinov.


Igrač iz Novog Sada, Srbija, započeo je svoj košarkaški put u juniorskoj ekipi Hemofarma, gde je debitovao i u seniorskom timu. Prve utakmice Eurolige igrao je u dresu Partizana. Igrao je za Olimpijakos poslednjih petsezona. Nikolova kolekcija sadrži naslove u srpskoj, jadranskoji grčkoj ligi. Tri puta je imenovan za MVP kola Evrolige.


Milutinovje igrao za reprezentacijuna svim juniorskim nivoima, osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu U19 2013. godine. Prošle godine je igrao za nacionalni tim na Svetskom prvenstvu.


— CSKA Moscow (@cskabasket) June 2, 2020

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije