Eran Zahavi (©Shutterstock)
Eran Zahavi (©Shutterstock)

Kralj kineske lige je slobodan igrač

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.06.20. | 09:56

Eran Zahavi otišao iz Guangdžoua

Dolazilo je u Kinu daleko skupljih igrača, daleko većih zvezda, zvučnijih imena, ali svi su ostali u senci Erana Zahavija.

Izraelski napadač je bio kralj kineske lige. Majstor za golove, nenadmašni car među strelcima noseći dres Guangdžoua R&F koji je trenirao Dragan Stojković Piksi.

Izabrane vesti

Samo ovaj podatak govori sve: na 99 utakmica u ligi Kine, Zahavi je postigao 87 golova! U Kupu Kine na 11 mečeva – 12 golova. Zastrašujući skor.

I od danas je Eran Zahavi slobodan igrač. Kako pišu izraelski mediji, njihov reprezentativac je raskinuo ugovor s klubom i sada traži novu sredinu. Još je u valjanim fudbalskim godinama, tek treba da napuni 33, a na delu je pokazao da je daleko od starog gvožda.

Ima Zahavi brojne ponude iz Evrope i MLS lige, ali Izraelci navijaju da se vrati u Makabi Tel Aviv, iz kojeg je 2016. godine prodat Kinezima za 8.000.000 dolara. Računaju na to da je Tel Aviv idealna sredina za Erana, koji baš i ne važi za krvavog radnika na treninzima, ali koga briga za to kada čovek postigne gol kako god šutne loptu.


tagovi

Eran ZahaviGuangdžou R&FKina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara