Sevdah u stanici Podlugovi: Amira maestralno obradila Čolu, slede Toma i Silvana

M. Ćunković

02. 06. 2020. u 12:58

Amira Medunjanin izvela na maestralan način hit Zdravka Čolića. Pevačica sevdalinki uskoro će objaviti album sa obradama pesama Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić

Севдах у станици Подлугови: Амира маестрално обрадила Чолу, следе Тома и Силвана

ČUVENA interpretatorka sevdalinki Amira Medunjanin nije žanrovski usko omeđena, i to redovno potvrđuje, na veliku radost svojih obožavalaca. Neretko zađe i u sferu pop muzike, pa je to učinila i ovoga puta na maestralan način. Udružila se sa dugogodišnjim saradnikom, gitaristom Boškom Jovićem, pa su izveli veliki hit Zdravka Čolića "Stanica Podlugovi" sa albuma "Šta mi radiš" (1983), za koji je muziku komponovao Kornelije Bata Kovač, a tekst napisao Vlado Dijak. Snimak je objavljen na njenom jutjub-kanalu. Amira je čuvenu numeru izvela na sebi svojstven način, donoseći joj posebnu emociju. Stoga i ne čude nadahnuti komentari, poput: "Zdravkovo ogledalo u muzičkom smislu zove se Amira", "Divno izvođenje", "Bravo, tako je romantično"...

Fanovi Amire Medunjanin su već i imali priliku da čuju kako zvuči "Stanica Podlugovi", kada je deo čuvene numere otpevala prošle jeseni na koncertu u beogradskom Sava centru. Repertoar Zdravka Čolića joj je, očigledno, veoma blizak. Godine 2015, na koncertu "Dame pevaju Bajagu", predivno je izvela pesmu "Tvoje oči", koju je, takođe na albumu "Šta mi radiš" snimio kralj pop zvuka naših krajeva, na muziku Momčila Bajagića i Miše Aleksića.

Amira je još ranije objavila da priprema album obrada najlepših pesama Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić, For him and her, u izdanju "Kroacija rekordsa", a nedavno ga je i zvanično najavila snimkom od minut i po, takođe na "Jutjubu".

- Nije slučajno ova ploča posveta Tomi i Silvani - piše u opisu snimka. - Ako je on novokomponovanoj muzici navukao odelo gubitničke šansone, ona je tu tugu, satkanu od tuge i istine, svojim nadahnućem i veštinom ozvaničila kao žensku verziju kafanske molitve. Njihovi glasovi u tim pesmama vremenom su postali otkucaji mnogih srca.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)