Dačić funkcionerima SPS-a: Budite sa narodom ili ćete ostati bez funkcija 1Skup na Zvezdari Foto: Twitter@socijalisti

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je danas funkcionerima te stranke da „budu sa svojim narodom“ ili će, kako je naglasio, ostati bez funkcije u SPS i koalicionom partneru te stranke, Jedinstvenoj Srbiji (JS).

„Dok ste sa svojim narodom imaćete veze sa životom u Srbiji, a svaki funkcioner koji se odvoji od svog naroda više neće biti na funckiji u SPS i JS“, kazao je Dačić na predizbornom skupu u beogradskoj opštini Zvezdara.

Dačić, koji je nosilac liste izborne „Ivica Dačić – SPS – JS – Dragan Marković Palma“, rekao je da SPS pripada „retkom krugu partija“ kojima nije potrebna duga predizborna kampanja jer je, kako je istakao, sve što je rađeno u proteklim godinam bilo za narod i od državnog značaja.

Naveo je da se program te koalicije oglada u patriotizmu, „Srbija pre svega, iznad svega i po svaku cenu“, te je dodao da članstvo Srbije u Evropskoj uniji predstavlja cilj ali je da je „cilj broj jedan“ zaštita nacionalnih i interesa države.

„U EU možemo samo ako ćemo time da štitimo nacionalne interese Srbije. A da udjemo u EU, ili bilo koji drugi oblik organizovanja ili udruživanja na štetu Srbije – to nijedna zemlja ne bi uradila na svoju štetu, pa nećemo ni mi“, istakao je Dačić.

Dačić je rekao da se SPS zasniva na tekovinama borbe protiv „terora“ kapitalizma prema radničkoj klasi te je naglasio da nije prošlo vreme „terora“ i da nije zastarela ta ideja.

„I dan danas, vi koji se zapošljavate kod privatnika znate da je profit svakom privatniku u intersu, i to je normalno i logično. Ali, država ne može da opstane bez javnog sektora – bez najvažnijih resora koji su u državnim rukama – vezano za energetiku, zdravstvenu zaštitu i obrazovanje“, kazao je Dačić.

Tokom dela trajanja tog skupa padala je jaka kiša, a Dačić je poručio da je bolje „pokisnuti na početku nego kao drugi na kraju“.

Predsednik JS i drugi na toj listi Dragan Marković Palma izjavio je da očekuje da ta koalicija bude druga po broju osvojenih glasova na izborima 21. juna.

„Siguran sam da drugi ne mogu da nas pobede, a nekad je dobro biti vicešampion“, rekao je Marković Palma.

Marković Palma je naglasio da ta koalicija nije osnovana zbog „interesa“, već je oformljena kako bi pomogla narodu te je istakao da je čine seljaci, gospoda, sportisti i drugi.

„Mi hoćemo da pomognemo, mi imamo iskustvo i kada je u pitanju lokalna samouprava, mi nismo koalcija koja će da uzima od onih koji imaju i da daje onima koji nemaju. Oni koji nemaju – stvorićemo im uslove da žive od svog rada, a oni koji imaju da im pomognemo da imaju još više i da bude dobro za Srbiju i svakog čoveka“, istakao je Marković Palma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari