Još nije određen datum iskaza: Jurić iznosi dokaze o političaru pedofilu?

S. J. M.

02. 06. 2020. u 21:32

Više tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet i pozvalo na razgovor predsednika fondacije "Tijana Jurić", ali još nije poznat datum. Jurić tvrdi da je političar nacionalno poznat i da je veoma uticajan

Још није одређен датум исказа: Јурић износи доказе о политичару педофилу?

Igor Jurić / Foto Tanjug

POSLE šest meseci otkako je Igor Jurić, predsednik Fondacije "Tijana Jurić", prvi put u javnost izneo da ima informacije da je jedan političar pedofil, konačno će se ovim slučajem pozabaviti i državni organi. Zbog svega onoga što je rekao, Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet i pozvalo Jurića da dođe i njima da izjavu u kojoj bi izneo bliže podatke.

- Povodom navoda koje je izneo u medijima o tome, potrebno je da iznese bliže podatke, koji su neophodni za dalje postupanje nadležnog javnog tužilaštva - kazala nam je portparol VJT Irena Bjeloš.

Jurić je u utorak potvrdio da je pozvan u Više tužilaštvo, ali to nije mnogo želeo da komentariše.

- Nije mi jasno zašto je sve došlo do medija pre nego što se sve i desilo - bio je kratak Jurić.

Kada će se pojaviti u beogradskoj Palati pravde, još nije obelodanjeno.

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" je prvo u novembru kazao da ima informacije o petorici pedofila iz Novog Sada, Beograda i Subotice, koji su poznati u svojim gradovima i da je jedan od njih političar. Nakon što su dvojica iz Novog Sada uhapšena, posle njegovih prijava, Jurić je početkom marta obelodanio da je političar "nacionalno poznat" i da je "uticajan". Tada je rekao da ima njegove fotografije, na kojima se vidi kako radi određene stvari sa detetom, ali da to nije dovoljno jak dokaz za sud da bude sigurno osuđen.

On je tada naglasio da ne želi da kaže ime političara, niti da pokaže fotografije, jer mu to nije cilj, već da ga vidi u zatvoru. Otkrio je da je političar više puta gostovao na raznim televizijama. Tvrdio je da će učestvovati u kampanji za predstojeće izbore i obećavati građanima svog grada bolji život, ali i da ima šefa.

Jurić je rekao da bi jak dokaz bilo svedočenje deteta i da pokušava da ohrabri porodicu na taj potez, ali da se oni plaše za svoju bezbednost. Bez njihovog odobrenja, kazao je, neće ništa ofirati, jer strahuje da bi zbog toga dete moglo i da nastrada. Oni su mu, kako je istakao, i sami rekli da se osećaju ugroženo.

Zgrada u kojoj je Više javno tužilaštvo u Beogradu / Foto D. Milovanović

Takođe, nedavno je kazao i da zna šta će reći ako ga iz Tužilaštva pozovu, kao i da će im predati nove dokaze ukoliko ih pribavi.





Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dijana

05.06.2020. 14:32

G-din Jurić nije čovek koji iznosi šuplje priče. Jednostavno, on je borac protiv pedofilije, jer je doživeo pakao u svom životu.Puna porška za dete, oštećenu porodicu i Jurića. Samonapre glavu gore, uz vas smo uvek.Zaštititi Jurića i kompletnu porodicu. Dokle više......