Почетна / Фудбал / Супер лига

Партизан за спас сезоне, Радник за сензацију (среда, 17,30, САСТАВИ)

Морамо да будемо сви као један ако желимо да преживимо наредних кључних десет дана – јасан је тренер црно-белих Саво Милошевић
ФОТО: В. Марковић
Радник – Партизан (17,30)
Стадион Радника. Судија: Срђан Јовановић. Помоћници: Урош Стојковић и Милан Михајловић.
РАДНИК: Васиљевић, Станковић, Кричак, Стевановић, Димитрић, Ђорђевић, Костић, Митошевић, Исламовић, Макарић, Стаменковић.
ПАРТИЗАН: Стојковић, Милетић, Остојић, С. Павловић, Урошевић, Здјелар, Шћекић, Марковић, Натхо, Асано, Садик.

 

Још и пре паузе због коронавируса Партизан је имао мале, практично само теоретске шансе за титулу.

У петак увече су и оне нестале. Црно-бели су из тих разлога још више фокусирани на куп, а одбрану трофеја из последње четири сезоне настављају данас против Радника у Сурдулици.

Већ улазимо у ритам среда-субота, биће јако тешко. Прва утакмица са Младошћу прошла је доста безболно, за сада, обзиром да је резултат био добар и да смо се на сву срећу нико није повредио, што нам је била једна од највећих брига пред наставак првенства. Долази на ред и куп, такмичење која нас највише интересује у овом моменту. Чекају нас највише три тешке утакмице, укључујући и финале. Куп такмичење је специфично не само код нас већ свуда у свету, морамо да будемо на максимуму уколико желимо добар резултат – каже Саво Милошевић, шеф стручног штаба Парног ваљка.

Радник је ове сезоне два пута поражен од Партизана, на крају јесени у Сурдулици (1:2) и почетку пролећа у Београду (3:0).

Пре него што сам дошао овде за тренера Радник је био незгодан. Сваки ривал је незгодан ако дође до опуштања и неозбиљног приступа. Уколико нам концентрација није на највишем нивоу можемо да имамо проблем против било кога. Кад смо мотивисани и озбиљни од првог до последњег минута онда се не плашим никога. Свака утакмица у гостима је на свој начин компликована. Условно речено мање екипе ће тражити шансу за пласман у Европу кроз куп такмичење, тако да ћемо морати да многе ствари урадимо добро ако желимо успешан резултат.

Тренер црно-белих свестан је да би његов тим данас на југоистоку Србије има тежи задатак него у првенственим сусретима против истог ривала:

Утакмице у купу су специфичне и у великој мери се разликује од првенствених. Психолошки аспект најмасовнијег такмичења је јако тежак и зато свуда долази до многих изненађења свуда. Морамо да будемо јако обазриви, није лако ни кад се играју два меча, а поготово један јер за 90 минута или пролазите или испадате. С друге стране, у случају пораза у првенству шанса за поправни постоји у следећем или наредна три двобоја.

Пред суперлигашем из Сурдулице је данас велик изазов с Партизаном, у четвртфиналу Купа Србије.

Гости су апсолутни фаворити, у доброј форми и настојаће да се победом домогну полуфинала масовнијег такмичења.

Нападач Богдан Стаменковић, стрелац гола у прошлом колу против Пролетера, добро је упознат шта њега и саиграче очекује у данашњем дуелу с вишеструким шампионом.

- Свесни смо да долази изузетно квалитетан ривал. Београђани су за поштовање, јер су искуснији и квалитетнији од нас. Покушаћемо да што боље парирамо и ако будемо могли, уз добру игру, „парни ваљак” да зауставимо.

У прошлом колу Партизан је високо поразио Младост. Има ли разлога за страх од убедљивог пораза?

Црно-бели су фудбалска институција, стога и фаворити. Нећемо се унапред предати, играћемо отворено и нападачки са жељом да се што боље супротставимо моћном противнику. Наша екипа је састављена од искусних играча, знају да узврате сваком противнику, тако да се нећемо уплашити.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuk
Protiv nas svi igraju a kada dodju Zvezdi onda je to laksi kondicioni trening i primaju najmanje pet komada.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.