Лађар пронађен мртав у близини Клисанског моста

Лађар Марко Палежевић (22) из околине Шапца, који је нестао 29. маја у Новом Саду, пронађен је мртав, незванично сазанаје “Дневник”.
klisanski most
Фото: Dnevnik.rs

Тело несретног младића, без видљивих повреда, пронађено је у уторак у близини Клисанског моста и пренето је у Институту за судску медицину, а тачан узрок смрти биће познат након обдукција. Подсећамо, Марко је нестао у петак када је с брода “Апатин 1” отишао у набавку.

С колегом је свратио у једну кафану на пиће, колега је после извесног времена отишао, а он је остао. Последњи пут је виђен око поноћи када је изашао из  кафане, што су снимиле камере са оближње бензинске пумпе и одатле му се губи сваки траг.  На снимку се види да је отишао у супротном правцу иод брода.

Његов брат Данијел је рекао за „Дневник” да Марко није био проблематичан и да има двоје деце.

Како је додао, претраживали су уздуж и попреко део око Клисанког моста, у три или четири наврата, одмах чим су сазнали за нестанак.

Није то игла па да се не може пронаћи у стајаћој води. Одједном је пронађено тело  с главом у води, а ноге на сувом. Ја сам такође лађар, није ми јасно, казао је Данијел.

На наше питање да ли је имао несрећни младић имао код себе  новац, кад је сишао с брода, он нам је одговорио да не може се сићи без пара.

Није сигурно имао пуно, можда 15.000 динара до 30.000 динара, а сматрам да то свакако није довољан износ да се неком одузме живот, закључио је Данијел.

Додао је да су се надали до последњег часа да ће се све добро завршити и да иима сазнања да на телу нема видљивих повреда и да је покојника брат препознао по проналаску тела.

С. Х.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести