Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik izvinio se svima koji su shvatili da je ozbiljno govorio o prisluškivanju opozicije.

„Nismo toliko ludi da to tako radimo. Opoziciji se očigledno svideo moj performans. Koliko je Branislav Borenović Srbin, govori to što je sve prijavio Tužilaštvu BiH. Nema problema, odazvaću se“, rekao je Dodik, prenela je regionalna televizija N1.

On je rekao da mu nije problem da da izjavu u vezi sa tim ako ga pozovu iz Tužilaštva BiH, dodajući da se poslanicima opozicije „očigledno svideo taj njegov performans, te da sada podnose prijavu“.

„Međutim, jedna stvar je iz toga vidljiva, a to je koliki je Srbin Branislav Borenović, pa prijavu podnosi Tužilaštvu BiH, a ne Republike Srpske, jer veruje institucijama na nivou BiH“, ocenio je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH je na sednici Narodne skupštine Republike Srpske 20. maja za govornicom izjavio da MUP RS prisluškuje telefonske razgovore poslanika opozicije.

Zatim je prepričao sadržinu telefonskih razgovora članova opozicije.

Izjavio je i da mu sve to dostavlja ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, te je od njega tražio potvrdu svojih navoda.

Dodik je rekao da neće bezuslovno podržati bilo kog kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) za ministra bezbednosti, dodavši da je došlo vreme da se deblokira imenovanje direktora Agencije za istrage i zaštitu (Sipa), koji treba da bude Srbin.

On je ocenio da je Savet za sprovođenje mira (PIC)  „veštački organ, koji je davno trebalo da nestane, jer je izmišljen u okviru Dejtonskog sporazuma da bi širio strah i upravljao BiH“.

„Okuplja određeni broj zemalja, ali ono što on čini je samo da pokrije nelegalni međunarodni kriminal visokih predstavnika, koji su to činili kršeći međunarodni sporazum i Dejtonski ustav“, rekao je Dodik.

(Beta)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.