UZNEMIRUJUĆE! SNIMIO SOPSTVENU LIKVIDACIJU: Ovo je Miloševa poslednja poruka pre nego što je IZREŠETAN U MARBELJI! VIDEO
Foto: Printscreen

OBRAČUN KRIMINALACA

UZNEMIRUJUĆE! SNIMIO SOPSTVENU LIKVIDACIJU: Ovo je Miloševa poslednja poruka pre nego što je IZREŠETAN U MARBELJI! VIDEO

Crna Hronika -

Miloš Peruničić (41) iz Bara, koji je u Srbiji odslužio kaznu od šest godina zatvora zbog čuvene pljačke Delta banke 2003. u Beogradu i bio dovođen u vezu sa ubistvom vlasnika hrvatskog Nacionala Ive Pukanića 2009. godine, ubijen je u Španiji!

foto: printscreen

Kako prenose mediji, on je likvidiran u elitnom delu Marbelje, i to dok je prelazio preko pešačkog prelaza. Izvori španskih medija otkrivaju da je Peruničić snimao glasovnu poruku na telefonu kada mu je napadač prišao i u njega ispalio 10 hitaca, najverovatnije iz "kalašnjikova".

- Neko puca, pucaju - čuje se na snimku koji je Peruničić poslao. Na snimku se osim njegovih povika čuje i kako odjekuju hici.

Zločin se dogodio u utorak oko 14 sati, naočigled brojnih prolaznika. Prema rečima jednog očevica, sve se odigralo za manje od jednog minuta.

- Čovek s hirurškom maskom na licu je mirno stajao i držao pištolj s dugom cevi, bio je srednjeg rasta, imao je plave pantalone i jaknu, vrlo kratku kosu i kapu. Bio je obučen kao mornar. Bilo je tačno 13.53 kada sam ga video, stajao je malo skriven, kao da nekoga čeka - ispričao je šokirani očevidac.

Vraćao se iz restorana Nosio kesu s hranom Miloš Peruničić, prema pisanju španskih medija, ubijen je prilikom povratka iz jednog restorana. - Ubica ga je presreo dok se vraćao kući iz kupovine. Pored njegovog tela ostala je kesa poznatog restorana za pripremu hrane u toj luksuznoj četvrti, a kuća mu se nalazi na svega 100 metara od mesta ubistva - preneli su mediji.

Nekoliko trenutaka kasnije, kako je rekao istražiteljima, muškarac je hladnokrvno stajao nad žrtvom i pucao.

- Pošto je pet hitaca pogodilo muškarca, koji je ostao da leži na pešačkom prelazu, mirno je napravio nekoliko koraka, seo na motor na kom ga je čekao saučesnik i pobegao ka plaži. U ruci je imao torbu, nešto kao aktovku, u kojoj je verovatno skrivao automatsko oružje - ispričao je očevidac ubistva.

foto: printscreen

Prema nezvaničnim informacijama, Peruničić je kod sebe imao falsifikovana bosanska dokumenta i zbog toga je njegov pravi identitet naknadno utvrđen.

Crnogorski mediji preneli su da je ovaj rođeni Baranin bio blizak barskoj kriminalnoj grupi koju predvodi odbegli Alan Kožar. Za Kožara policija tvrdi da je blizak Luki Bojoviću, koji u zatvoru u Španiji služi kaznu od 12 godina.

Veza sa zločinom u Hrvatskoj

Ubijeni Peruničić poznat je i srpskoj policiji pošto je 2003. učestvovao u pljački Delta banke u Beogradu, zajedno sa Željkom Milovanovićem, i zbog toga je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici odslužio kaznu od šest godina. Milovanović je tada uspeo da pobegne iz pritvora, ali je kasnije uhapšen i osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora, kao direktni izvršilac ubistva vlasnika Nacionala Ive Pukanića u Zagrebu 2009 - podseća sagovornik Kurira. Prema njegovim rečima, upravo na suđenju za Pukanićevo ubistvo pominjan je i ubijeni Peruničić, za kog je Robert Matanić, koji je osuđen za zločin pred sudom u Zagrebu, rekao da ga je upoznao sa osuđenim za Pukanićevo ubistvo Željkom Milovanovićem.

- Istražitelji utvrđuju motiv likvidacije Baranina. Nije isključena mogućnost da je on još jedna žrtva u ratu crnogorskih klanova, ali ne isključuje se ni mogućnost da je ubijen zbog nekog sukoba u Španiji, s obzirom na to da je pre osam meseci izašao iz španskog zatvora, u kom je navodno bio zbog droge. Policija saslušava svedoke, pregleda snimke kamera i proverava njegove kontakte - preneli su mediji.

Pojedini mediji su preneli da je juče uhapšen muškarac koji se sumnjiči da je učestvovao u ubistvu Baranina, ali nije saopšten njegov identitet, kao ni koju je ulogu imao u zločinu.

(Kurir.rs/Jelena Spasić

Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track