Kampanja: “Metla” traži razvojnu banku, Balint hoće da bude gradonačelnik Subotice

05. 06. 2020. u 20:57

Predstavnici stranaka i koalicija nastavljaju kampanju za parlamentarne i lokalne izbore koji će se održati 21. juna

Кампања: “Метла” тражи развојну банку, Балинт хоће да буде градоначелник Суботице

Foto D. Dozet

DAČIĆ I PALMA NAJAVLjUJU: ŠAPČANIMA OLIMPIJSKI BAZEN

LIDERI koalicije Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija Ivica Dačić i Dragan Marković Palma razgovarali su sa Šapčanima o infrastrukturnim projektima koji im nedostaju. Dragan Marković Palma je rekao da će se odbornici SPS-JS potruditi da Šabac dobije olimpijski i dečji bazen:

- Imate termalne vode koje nisu iskorišćene i koje odlaze u reku. Mi ćemo te termalne vode iskoristiti i napraviti banju - rekao je Marković i dodao da će uvođenje gasovoda po selima biti jedan od prioriteta u Mačvanskom okrugu.

PREDATA LISTA POKRETA "DOSTA JE BILO": RADULOVIĆ NA ČELU "SUVERENISTA"

POKRET "Dosta je bilo" predao je u petak listu za učešće na izborima 21. juna. Listu, pod nazivom "Suverenisti", predali su lider pokreta Saša Radulović i funkcioneri Vojin Biljić i Branka Stamenković. Radulović je rekao da oni veruju da građani treba sami da odlučuju o sudbini, a ne da se to, kaže, radi van zemlje:

- Verujemo u slobodu svakog pojedinca, u domaću privredu, nesubvencionisane strane investitore. Hoćemo Srbiju koju kontrolištu građani.

MILOŠ JOVANOVIĆ, "METLA 2020": TREBA NAM RAZVOJNA BANKA

ČLAN predsedništva pokreta "Metla 2020" Miloš Jovanović rekao je da se taj pokret zalaže za snažnu reindustrijalizaciju zemlje i da je zbog toga neophodno formirati Razvojnu banku Srbije. On je rekao da će se to postići tako što će se objediniti Srpska banka, Fond za razvoj i Agencija za osiguranje izvoza.

- Uloga te Razvojne banke će biti da povoljno kreditira srpsku privredu, jer je ona od najvećeg značaja - kazao je Jovanović.

ALEKSANDAR ŠAPIĆ, SPAS: SRPSKI INTERES PRIORITET

LIDER Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić ocenio je da je svaki srpski zvaničnik dužan da u spoljnoj politici štiti isključivo srpski interes, bez obzira na svoj stav.

- U spoljnoj politici nema emocija. Svaki srpski zvaničnik je dužan da štiti isključivo srpski interes a ne interes bilo koje druge države, bez obzira na lične simpatije ili antipatije prema toj državi.

BALINT PASTOR, SVM: BIĆU GRADONAČELNIK AKO POBEDIMO

NOSILAC liste Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izjavio je da će, u zavisnosti od broja osvojenih glasova na lokalnim izborima, gradonačelnik Subotice najverovatnije biti Bogdan Laban iz Srpske napredne stranke ili on:

- Ne prodajemo mačku u džaku. Glas Subotičana je svetinja. Ukoliko lista SVM pobedi na lokalnim izborima, onda ću ja biti gradonačelnik Subotice i preuzeću odgovornost za vođenje ovog grada.

MUAMER ZUKORLIĆ, SPP: SRBIJA DOMOVINA SVIMA

NOSILAC liste "SAMO PRAVO - Stranka pravde i pomirenja i Demokratska partija Makedonaca" Muamer Zukorlić kazao je da će se zalagati da svi građani, pogotovo manjinske zajednice, dožive Srbiju kao svoju državu. To se, kako je naveo, može postići onda kada država bude ispunila sve obaveze prema narodu, ali i kada narod bude ispunjavao sve obaveze prema državi:

- Da nam Srbija bude domovina svima bez obzira na verske, etničke i druge razlike.

MILAN STAMATOVIĆ, ZDRAVA SRBIJA: MEMORIJAL ZA SVE ŽRTVE

PREDSEDNIK Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je da svi strašni događaji za srpski narod koji su se desili u 20. veku nameću moralnu obavezu da se izgradi nacionalni memorijalni centar svih srpskih žrtava genocida. Zdrava Srbija želi da na lokaciji budućeg zlatiborskog groblja bude izgrađen Memorijalni kompleks svim srpskim žrtvama genocida 20. veka i da postoji predlog da kapija tog kompleksa bude izgrađena od kamena od kojeg je izgrađeno korito Zlatiborskog jezera.





Pratite nas i putem iOS i android aplikacije