Vraneš za “Novosti”: Ana i Jelena su potrebne Srbiji

Đ. Samoilović

09. 06. 2020. u 08:12

Ovi turniri koje Novak i Janko organizuju su fenomenalna stvar i za našu državu, ali i za srpski tenis - priča nekadašnji selektor FED kup reprezentacije

Вранеш за “Новости”: Ана и Јелена су потребне Србији

Vraneš, Ana Ivanović i Jelena Janković Foto: N. Paraušić

BEOGRADSKU publiku u vikendu koji je pred nama očekuje pravi teniski spektakl. Na dorćolskim terenima "TC Novak" će se naći mnogobrojni asovi put Đokovića, Tima, Zvereva u okviru "Adrija tura", ali je maštu domaćih ljubitelja tenisa u poslednje vreme zagolicao i najavljeni dolazak Jelene Janković. Za Dejana Vraneša, nekadašnjeg selektora Fed kup selekcije naše zemlje, to je sjajna stvar.


- Siguran sam da će publika uživati u tom miks dublu, kao i u celom vikendu. Meč neće biti takmičarskog karaktera, već revijalnog, ali mislim da je veoma lepo što će na jednom mestu biti toliko naših asova. Poslednji put je to bio slučaj u "Areni" 2007, kada su tu bili Jelena, Ana, Novak, Janko - kaže Vraneš za "Novosti".



Pozdravlja i celokupan trud Đokovića i Tipsarevića, čijim će zaslugama naša prestonica biti epicentar teniskih dešavanja.


- Ovi turniri koje Novak i Janko organizuju su fenomenalna stvar i za našu državu, ali i za srpski tenis. Znamo da ranije nije bilo turnira, a sada će mnogi mladići i devojke videti takve asove u našoj zemlji, što će im mnogo značiti. Bez obzira na to što su oba takmičenja egzibiciono-humanitarnog karaktera, svi ti igrači će doći da igraju ozbiljan tenis i da se pokažu u najboljem svetlu - govori nekadašnji selektor naše FED kup selekcije.


Dolazak Džej Džej verovatno ne znači povratak u teniske vode, iz kojih se bez ikakve najave povukla pre tri godine. Ali sigurno je da su se mnogi ljubitelji sporta uželeli nekadašnje prve teniserke sveta.


- Lepo je to što Jelena dolazi, ali i to što je Novak zvao. Ona se pre tri godine povukla bez zvanična objave i okrenula se sebi i svom privatnom životu. Pretpostavljam da se u jednom trenutku zasitila svega, a tu su i povrede, koje umeju da budu poprilično frustrirajuće. A ona ih je imala mnogo. Mnogobrojni sportisti tako osete potrebu da se povuku i mislim da je individualna stvar to kako će se ponašati u penziji. Ne verujem da će se Jelena vratiti tenisu, ali nikad se ne zna - ističe poznati stručnjak.



Vraneš bez ikakve dileme smatra da bi Ana Ivanović i Jelena Janković eventualnim učešćem u radu FED kup selekcije mnogo pomogle.


- Mislim da je izlišno govoriti da li bi svojim iskustvom i znanjem pomogle, ali ne zavisi samo od njih. Za Jelenu znam da neće da se nameće, i potrebno je da ih neko pozove. Naravno, to zavisi i od njih samih, ne znam da li bi prihvatile, ali nije naodmet imati igračice sa takvim iskustvom i rezultatima - podvlači bivši trener državnog tima.


IMAMO TALENTOVANU DECU

DA li ćemo ponovo imati takvu generaciju, kao onu Jelene Janković i Ane Ivanović, Vraneš ne zna. Ali smatra da imamo predispozicije za to:

- Imamo mnogo talentovane dece s obzirom na broj stanovnika u našoj državi. Ne rađaju se svakog dana novi Jelena, Ana, Janko ili Novak, ali ima dečaka i devojčica, samo treba da se napravi dobra selekcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije