Društvo

ANA BRNABIĆ: Niška Banja je ogroman resurs i mi moramo da vidimo kako da je podignemo

U Niškoj Banji se prvi put posle više od 40 godina nešto radi i gradi, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brbanić, prilikom posete ovom turističkom mestu. Banji nedostaju hoteli, potrebni su joj i invenstitori kako bi  zasijala punim sjajem.

Brnabić je kazala da će do 2025. godine uložiti samo za turističku infrastrukturu u Srbiji 200 miliona evra i dodala da će mnogo toga doći i u Nišku Banju.

Foto: GO Niška Banja

“Trebalo je vremena da uspostavimo fiskalnu stabilnost, da dovedemo invenstitore od dela plata zaposlenih radnika se puni budžet Grada Niša i onda kada imamo bolji budžet možemo i da invenstiramo. Zato smo oviloko čekali. Niška Banja je ogroman resurs i mi moramo da vidimo kako da je podignemo narednih godina, tako da što više turista dolazi ovde”, istakla je Brnabić.

Foto: GO Niška Banja

Ovo je jedina banja u Srbiji koja ima aerodrom, a nadamo se da će i Vlada podržati razvoj turizma u samoj Niškoj Banji, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović i dodao da Banja sada ima rekonstruisan centralni trg, koji je rezultat zajedničkog rada Ministarstva, Grada i same opštine.

Foto: GO Niška Banja

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com