Србија 2025: 200 милиона евра за туристичку инфраструктуру

НИШКА БАЊА: Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да је Програмом Србија 2025 предвиђено 200 милиона евра за туристичку инфраструктуру и да ће значајан део бити предвиђен за Нишку Бању како би што више туриста долазило и обилазило тај крај Србије.
brnabic
Фото: Tanjug

Она је позвала грађане да одмор ове године проведу у тој бањи.

Додала је да је Нишка Бања огроман ресурс и да се разматра како да се подигне и унапреди како би што више туриста долазило.

Позивам грађане да проведу одмор овде, да новац троше у својој земљи, да тако подижете домаће капацитете и домаће бање и онда можемо брже да растемо и развијамо се, рекла је Брнабић.

Она је додала да се разматра и то како да се доведе што више инеститора, домаћих, али или страних.

Истакла је да је ове године опредељено 400.000 ваучера за боравак у тој бањи што је три пута више него прошле године, и издвојено две милијарде динара да би се подстакли грађани да дођу и бораве у домаћим бањама.

У оквиру Програма Србија 2025, будзетирали смо 200 милиона евра предвиђених за туристичку инфраструктуру и доста тога ће доћи у Нишку бању. Хајде заједно да градимо и радимо за будућност, поручила је премијерка.

Поносни смо на пројекте као НТП, циљ да млади остану

Председница Владе рекла је да је изградња и отварање Научно технолошког парка у Нишу круна мандата владе на чијем је челу и додала да ће он допринети томе да млади и талентовани људи остану и раде у Србији.

Сви треба да будемо поносно што смо показали да можемо да такве пројекте реализујемо за мање од четири године, рекла је она одговарајући на питања новинара након отварања НТП у Нишу.

Навела је да је то најпре била идеја, а да је у првих шест месеци отворен стартап центар на Електронском факултету у Нишу, а да је изграђени Научно технолошки парк налепши у овом делу Европе и још је почела изградња лабораторијске ламеле која ће бити отворена у октобру.

Урадили смо све што је могло да се уради да млади и паметни људи којих има доста у Србији остају овде и развјају своје фирме. Ово је круна мог мандата као председника владе, зато сам поносна и пресрећна, рекла је Брнабић.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести