Punta Rata
Foto: Dalibor Brlek / Panthermedia / Profimedia

Francuski Vogue napravio je listu osam najlepših plaža u Hrvatskoj na kojoj se nalaze čak po dve sa Hvara i iz Dubrovnika.

Zlatni rat, Bol

Bolska plaža koju okružuje tirkizno more popularna je i zbog vetra koji dopušta sate i sate jedrenja na dasci, kao i drugih zabavnih morskih sadržaja, prenosi Punkufer.

Punta rata, Brela

Kao što pišu Francuzi, Punta rata je dokaz da mediteranski raj i dalje postoji. Između stena i borova lako je naći mesto za uživanje u prirodi.

Još o putovanjima:

Betina špilja, Dubrovnik

Prekrasno očuvana, Betina je dostupna samo morskim putem, što je čini posebnom. Betina špilja šljunčana je plaža koja se nalazi u špilji koja je okrenuta prema jugoistočnoj strani tako da u popodnevnim satima nema sunca niti jako visokih temperatura.

Stiniva, Vis

Jedno od najlepših hrvatskih ostrva Francuze fascinira i zbog svoje burne prošlosti, a plaža Stiniva naročito im je privlačna. Nakon što je proteklih godina uporno na listi najlepših evropskih plaža i našla se na popisima brojnih magazina za putovanja i blogera, Stiniva na Visu više nije tajna.

Uvala Lozna, Hvar

Na popisu se našla i privatna plaža The Little Green Bay ispred istoimenog hotela na otoku Hvaru, u uvali Lozna. Kutak u kojem je vladao mir čak i kada je Hvar bio prepun turista, poseban je i zbog toga je cilj hotela razmaziti goste koliko mogu.

Nugal, Makarska rivijera

Miljenica nudista, plažu Nugal Francuzi upoređuju s bajkom koju vredi otkriti na Makarskoj rivijeri. Sklad mora i zelenila, nadomak Tučepa privlači i domaće i strane turiste u taj kutak Hrvatske.

Dubovica, Hvar

Dubovica je još jedan hvarski biser koji treba upisati u kartu, prema preporuci Voguea. I zbog toga što je uvala zaštićena od snažnog vetra, i zbog čistog mora.

Banje, Dubrovnik

View this post on Instagram

?Dubrovnik? Playa de Banje Playa de Banje es la playa más famosa de la ciudad de Dubrovnik, ubicada a pocos minutos a pie del centro histórico. Ofrece una hermosa vista del puerto de la ciudad y la isla de Lokrum. Banje han sido repetidamente listados entre las playas más bellas del mundo. En la playa puede disfrutar de la oferta de restaurantes, en el lounge bar con una hermosa vista y en cómodas tumbonas o debajo de los toldos. La playa ofrece una serie de actividades como kayak, parapente, esquí acuático, tubos, etc. Por la noche se convierte en un lugar de élite para pasar un buen rato. #dubrovnik#croacia#dalmacia#solymar#banje#playas#viajes#mar#relax#turismocroacia#vacaciones#marazul#navegar#vela#croaciamagica#marazul#venya#marcristalino#nada#bucea#vidaenviajes#verano2020☀️#

A post shared by @ dalmacia_vivela on

Na jednoj od najpoznatijih hrvatskih plaža, Banjama u Dubrovniku trenutno nema gužve, ali prošlih sezona nije bilo šanse za uživanje u miru. Ipak, tišina nije ono što privlači strance na Banje, nego upravo taj žamor i prekrasan pogled na Dubrovnik.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar