Magazin Putovanja

Haos na granici sa Grčkom, kolone 13 kilometara, čeka se satima (FOTO)

Na graničnom prelazu Kulata-Promahonas stvorile su se ogromne gužve. Kako javljaju ljudi koji su se danas nalazili na tom graničnom prelazu, stvorene su velike gužve, a ne prelaz se čeka satima.

– Evo čekamo oko 2 sata i prošli smo 2 kilometra, a kolona ispred nas je 13 kilometara, kaže policajac koga sam pitao –  rekao je za portal B92.net Kristian Provodovski iz Selenče, koji je krenuo sa porodicom na letovanje, a danas se zatekao na graničnom prelazu Kulata-Promahonas.

– Pitao sam policajca koji je razlog za kolonu i kaže zbog grčke granice koji proveravaju ljude bez QR koda, pa moraju ručno da popunjavaju formular – dodao je.

grcka-granica-2
Foto: Kristian Provodovski

– Da sam znao da će biti ovako, od Sofije bih produžio na Sunčev breg jer ovo je katastrofa – zaključuje.

Nakon još tri sata čekanja, Kristian se javio i rekao da je uspeo da pređe granicu, ali da je automobil ispred njih ostao sa strane jer su jednog od putnika odabrali za nasumično testiranje.

Podsetimo, od kako je juče na kratko otvoren pa ubrzo zatvoren granični prelaz između Severne Makedonije i Grčke, mnogi koji su grenuli put drevne zemlje Helade, opet su krenuli preko Bugarske.

Iako su nadležni juče najavili da bi taj problem trebalo da bude rešen i da je to što je za građane Srbije i dalje zatvoren prelaz Evzoni zapravo nesporazum, ipak i dalje nema informacija kada će on biti prohodan.

Prema jučerašnjim informacijama, Evzoni će ostati zatvoren do 15. jula, kada će opet biti razmatrano to pitanje.

Pismo ogorčene turističke radnice o situaciji u Grčkoj: Prestanite da širite laži i maltretirate ovaj izmučeni narod!

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

496 Shares
496 Shares
Share via
Copy link