03. jul  2020. 15.15  →  19.34 | Izvor: RTV (Tatjana Popović)

U Kikindi potvrđeni novi slučajevi obolelih od kovida-19

KIKINDA -

Nakon više od dva meseca, u Kikindi su potvrđeni novi slučajevi obolelih od covida 19. Lokalni Štab za vanredne situacije svakodnevno prati stanje na terenu i ovog trenutka, kako je saopšteno, situacija nije alarmantna i nema potrebe za uvođenjem dodatnih mera. Ipak, to ne znači da ne treba da budemo oprezni, pa je građanima upućen apel da primenjuju sve mere zaštite, kako bi bili izbegnuti veći problemi.

video icon

Početni epidemiološki talas je u martu Kikindu apostrofirao kao jedno od mogućih žarišta covida 19. Na sreću, nakon uvođenja rigoroznijih mera i savesnog odnosa građana, situacija se smirila. Iako su svi odahnuli, jer od 26. aprila nije bilo novih slučajeva obolelih od korone, i u Kikindi su potvrđeni novi slučajevi.

kikinda, , , alesandar, kurbalija

"Ne možemo da kažemo da je u Kikindi stanje eskaliralo, da postoji veliki problem. Nije tako, ali, s druge strane, kao što smo svojevremeno govorili, situacija može da se menja iz dana u dan. Mi to pratimo, i u skladu sa tim donosićemo mere", kaže Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

A da ne bismo došli u situaciju da te rigoroznije mere moraju da se primenjuju, neophodno je poštovati sve mere zaštite.

Lokalni Štab za vanredne situacije svakodnevno prati stanje na terenu i ovog trenutka, kako je saopšteno, nema potrebe za uvođenjem dodatnih mera. Građanima je upućen apel da je neophodno primenjivati sve mere zaštite:.

"Lično mislim, a nadam se da se i sugrađani slažu, da je bolje da sprečimo nego da opet prolazimo kroz silne mere i da na taj način sami sebi uskraćujemo važne segmente života. S druge strane, ono što je takođe posebno važno, je ekonomija koja svakako trpi posledice", kaže Pavle Markov.

Kikindske apoteke i drogerije dobro su snabdevene maskama, rukavicama, alkoholom i drugim dezinfekcionim sredstvima. Preostaje da sve to i koristimo.

Broj komentara: 1

Rile  04. 07. 2020. | 11:53
Promocije aktuelne -prodaja a lica dolaze iz zaraženih područja.Žalosno što i dalje ima javnih skupova,vašara,zabavnih radinosti.Uozbiljite se svi i budite za primer drgima opominjite one što nenose zaštitna sredstva i preguraćemo ovo ludilo.