Davor Bernardić i Andrej Plenkovi Foto:Screenshot/Facebook/RTL Duel/Vijesti.hr

Nekoliko sati pred početak predizborne tišine u Hrvatskoj gde se u nedelju održavaju parlamentarni izbor održan je završni tv duel između Andreja Plenkovića, aktuelnog premijera i lidera HDZ i Davora Bernardića iz SDP.

Od samog početka sučeljavanja došlo je do napetosti između dvojice lidera. Naime, Bernardić je kazao da nema toliko papira koliko HDZ ima afera, dok je Plenković rekao da ga Bernardić nije iznenadio.

Oba lidera su govorila o nizu tema, a jedna od njih je bila sa kojim ljudima žele da sarađuju kad se završe izbori, misleći posebno na desničare, za koje je Plenković rekao da neće biti deo nove vlade.

Dotakli su se i pitanja ko su lopovi, a ko ustaše. Prema Bernardiću lopovi su oni koju su vladali zemljom, a ustaše su aveti prošlosti.

Isto tako lider SDP optužio je Plenkovića da namerno otvara granicu sa BiH zbog izbora i da je to neodgovorno.

Na pitanje kako bi da su na mestu premijera odgovorili na pojavu drugog talasa koronavirusa, oni su rekli:

„Drugi talas se već događa. Danas je najgori dan od početka epidemije. HDZ je čekao unutarstranačke izbore pa je prvo sve zatvorio, onda je naglo sve otvorio. Mi ćemo obezbediti više testiranja. Ko može obezbediti test od 1500 kuna? Zaštitićemo domove penzionera“, obećao je Bernardić.

S druge strane, lider HDZ-a Andrej Plenković je rekao da nema švedskog modela i da će se tražiti balans između zdravlja i ekonomije. On je dodao da su pratili situaciju i da su pre nego što je SZO proglasila pandemiju pokrenuli mehanizme zaštite.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar