Opština Ugljevik pomaže nerazvijene delove prema FBiH: MILIONI za puteve

Novosti Online / V.Mitrić

05. 07. 2020. u 23:07

U Mesnoj zajednici Mezgraja-kose u toku je rekonstrukcija lokalnog puta za šta se lokalna vlast „isprsila“ sa 60.000 KM

Општина Угљевик помаже неразвијене делове према ФБиХ: МИЛИОНИ за путеве

Foto: V. Mitrić

U Mesnoj zajednici Mezgraja-kose u toku je rekonstrukcija lokalnog puta za šta se lokalna vlast „isprsila“ sa 60.000 KM, a istovremeno i zdanje za verske potrebe, n seoskom groblju, koje će da koštati 70.000.


Ovo selo je, u pravom smislu, div junak minulog rata, jer su i borci bili na položajima i ljudi ovde živeli na prvoj liniji fronta.U ovom selu je, pored ostalih, stasao ugledni teolog, duhovnik i kulturni poslenik RS, Predrag Peđa Vujević.


Načelnik Ugljevika Vasilije Perić prisustvovao je izvođenju radova na rubnom delu opštine i rekao da je, u ovoj godini, rekonstrukciju i izgradnju novih puteva, namenjeno dva miliona KM.


- To su neki od korak koji će poboljšati kvalitet života stanovnika našeg kraja i doprineti boljem i kvalitetnijem korišćenju poljoprivrednog zemljišta i šuma. Ugljevik je poznat voćarski kraj i važno je da voćari i poljoprivrednici imaju dobar pristup voćnjacima i obradivim površinama -kaže novinarima.



U Mezgrajsa-kose,svojeveremeno, bio je rudnik, koji su komunisti, iz samo njima znanih razloga zatvorili.Priča se da su rudari bili jako složni, solidarni i posvećeni jedni drugima bez obzira na veru i naciju, pa su, kao takvi, predstavljali opasnost vlastima, alo se za bilo šta, udruženi tako lepo, „dignu“.

- Ovde ćemo raditi i rasvetu, a u prethodnom periodu ulagano je dosta u ovu mesnu zajednicu od putne infrastrukturu do izgradnje zdanja područne škole. Uradićemo kaptiranje novih izvora vode kako bismo omogućili još bolje snabdevanje vodom- priča Perić.


Meštanin Ivan Todorović zahvalio je načelniku Periću na podršci i rekao da u ovom delu ugljevičke opštine živi 127 domaćinstava.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije