MAJA GOJKOVIĆ: Srbija neće pokleknuti pred huliganima
Foto: Marina Lopičić

Reagovanje

MAJA GOJKOVIĆ: Srbija neće pokleknuti pred huliganima

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Maja Gojković najoštrije je osudila nasilničke napade demonstranata na parlament i divljanje na ulicama Beograda i Novog Sada, kao i napade na Gradsku kuću i medije, i poručila da džava neće pokleknuti pred nasilnicima i huliganima inspirisanim očiglednom željom da bez ikakve podrške građana dođu na vlast bez izbora.

To nije slika koju najveći broj građana želi da gleda u svojoj zemlji, jer oni žele političku i ekonomsku stabilnosti, uređenu zemlju koja se razvija, i koja može hrabro da odgovori na sve izazove, rekla je Gojković i istakla da je zgrožena divljanjem demonstranata ispred Skupštine Srbije, ali i na ulicama Beograda i Novog Sada, Predsednica parlamenta je navela da najoštrije osuđuje vandalizam onih koji, kako dodaje, očigledno ne prezaju od najgnusnijeg nasilja kako bi destabilizovali Srbiju.

Njih ne zanima ni javno zdravlje građana, niti kako da se građani zaštite od virusa već isključivo izazivanje haosa, nereda i kako da oslabe pozicije naše zemlje, navela je Gojković.

Zato pita sve koji sa simpatijama gledaju na proteste da li su slike Beograda i Novog Sada sinoć slike mirnih demonstranata i da li se tako ponašaju mirni građani koji samo iskazuju svoje nezadovoljstvo? Istovremeno, napad na Narodnu skupštinu kao dom svih građana je napad na demokratiju, a država će zaštiti sve naše institucije i izbornu volju građana, navela je Gojković,uz ocenu da se građani gnušaju nad sinoćnim slikama divljanja.

Predsednica parlamenta kaže da svi oni koji podstiču i raduju se takvom nasilju i bezumlju ispred Skupštine, kao i u Novom Sadu, gde je prvi put u istoriji neko nasrnuo na Gradsku kuću, moraju da znaju da neće pokolebati predstavnike građana, ni rukovodstvo Srbije u odlučnoj nameri da štite interese zemlje i građana.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track