Toyota Corolla Cross

0
571
NAS SPONZOR

Toyota je dodatno proširila svoju ponudu SUV modela lansiranjem nove Corolle Cross. Ovaj kompaktni model stigao je u prodaju na Tajlandu i, prema navodima japanske kompanije, u budućnosti će biti lansiran i na drugim tržištima.

Novi SUV koristi istu TNGA-C platformu kao standardna Corolla. Toyota navodi da je model dizajniran sa „čvrstim“ SUV linijama, ali da nudi prijatnu vožnju sa „izuzetnim komforom“.

Corolla Cross je dugačka 4460mm, široka 1825mm i visoka 1620mm i nešto je veća od C-HR krosovera. Prtljažnik ima zapreminu od 487l. Corolla Cross koristi novo ogibljenje sa torzionim šipkama za koje Toyota tvrdi da donosi stabilniju i udobniju vožnju.

Model će se prodavati sa 1,8 litarskim benzinsko-električnim pogonom ukupne snage 123KS i regularnim 1,8 litarskim benzincem koji proizvodi 140KS. S obzirom na fleksibilnost TNGA platforme, Cross može biti opremljen drugim motorima na ostalim tržištima, uključujući snažniji 1,8 litarski i dvolitarski agregat.

Corolla Cross je drugi novi SUV koji je Toyota predstavila u poslednje vreme, posle Yarisa Cross. Ostaje da se vidi da li ćemo ovaj model dobiti u Evropi.

Prethodni tekstMercedes S klasa – detalji enterijera
Sledeći tekst2021 Chevrolette Corvette Stingray