Goran Zjačić
Fejsbuk
Goran Zjačić

Fejsbuk

Goran Zjačić, Foto: Fejsbuk

Mnogima je upravo zbog trenutne epidemiološke situacije zasmetalo to što se nakon sahrane Gorana Zjačića u njegovom dvorištu skupilo par stotina ljudi zanemarujući činjenicu da su prema odluci republičkog kriznog štaba zabranjena okupljanja kojima prisustvuje više od 10 ljudi.

Celo selo je volelo Zjačića, pa kada su mnogi krenuli da osuđuju nesmotren potez porodice u vreme velike epidemije, meštani svim silama brane poljoprivrednika. 

- Ljudima sve smeta, nek ostave porodicu da tuguje u miru. Zjačić je bio veliki čovek, pola sela, a naročito mladih, je bilo zaposleno kod njega. Svi će osetiti ovaj gubitak. Nekoliko dana pre nego što je poginuo, kupio je gradsku pekaru u Somboru i desi se takva tragedija - kaže nam jedna meštanka Bačkog Brestovca. 

Zjačić je prema njenim rečima otvorio i firmu za transport u Austriji, svima je od radnika uvek pomagao, a kako kaže, niko se nije žalio na rad, jer su svi bili dobro i plaćeni. 

Goran Zjačić

printscreen/youtube/otkosotkos

Goran Zjačić, Foto: printscreen/youtube/otkosotkos

- Taj dan kada je bila sahrana u Brestovcu nije moglo da se prođe od ljudi. Firma za ketering je došla, postavila šatore u kojima je poslužena hrana, a na groblju je bila i komunalna policija koja je svima delila maske i sredstva za dezinfekciju. Kolona automobila iz Beograda i drugih gradova je došla na ispraćaj Zjačiću, bio je i poznati košarkaš Darko Miličić, a  pričalo se da će doći i neki političari - kaže naša sagovornica. 

Mnogi meštani Bačkog Brestovca koji sada žive u inostranstvu zovu i raspituju se povodom sahrane kakva nije viđena u Srbiji. 

- Goran je bio izuzetno vredan i on je svima nama bio dokaz da vrednim i poštenim radom može da se živi od poljoprivrede. Sećam se kako je skromno krenuo pre 20 godina kada je osnovao firmu "Goran – Prom". Napornim radom i odricanjem došao je do toga da je u poslednje vreme obrađivao preko 1.000 hektara zemlje i mnogi su od njega zavisili. Taj nema kome nije pomogao. Mnogi su od njega pozajmljivali novac, a on je nekada i opraštao dugove. Čak je i crkvu darivao. Zaista je bio pravi domaćin i pravi prijatelj na koga si se uvek mogao osloniti. I eto, trenutak nepažnje doveo je do velike nesreće. Ne znam ko će sada preuzeti posao. Otac mu je star, suprugu sumnjam da to interesuje, a deca su mu mlada. Šteta bi bilo da sve to propadne i nadam se da će naći neko rešenje – rekao je jedan prijatelj pokojnog Gorana.

Podsetimo, Goran Zjačić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u subotu 18. jula na putu između Sombora i Stapara a sahranjen je u utorak 21. jula u Bačkom Brestovcu.

Komentari (5)

beba

24.07.2020 18:12

Mlad covek i jeste tuga.Ovo posle toga glupost,nesmotrenost, koja ce, ne dao Bog, odneti mozda jos neki zivot.

milovan

24.07.2020 20:33

Cim je on kupio transportnu firmu u Austriji. Sve je jasno. Nije njemu samo bio prihod od poljoprivrede. Poznato je tko kupuje transportne firme.!! Tko nezna,neka se raspita. A i od sahrane napravili cirkus.

Seljober

25.07.2020 12:31

@milovan - Covek je apsolutno u pravu kakva poljoprivreda kakvi bakraci.transport i i to zna se cega donosi pare

Banderaš

25.07.2020 14:35

@milovan - A ko će da plati štetu koju je prouzrokovap svojom bahatom vožnjom i divljanjem po drumu? Jadan je vozač kamiona zbog stresa koji mu je budala napravila svojom bahatošću.

Putinci

25.07.2020 13:31

Dzaba mu sve!