Požar izbio na maloj pijaci u Čačku: Zapalio se drveni objekat, vagrogasci odmah stigli na lice mesta (FOTO)     ·     Devojčicu udario automobil na Dorćolu: Na licu mesta policija     ·     U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša     ·     Silovit sudar kod Požege, na licu mesta Hitna pomoć: Sudarili se kombi i putnička vozila, na toj deonici uvek velika magla     ·     Havarija u Čačku: Odjednom se urušila ogromna količina zemljišta a na ulici ogroman krater, stanovnici u strahu (FOTO)(VIDEO)     ·     Zakucao se u prikolicu kamiona: Saobraćajna nezgoda kod Brodareva, jedno lice povređeno (FOTO)     ·     Novi detalji: Pet osoba povređeno u žestokom sudaru u Čačku, tri žene i dva muškarca primljeni u Urgentnu službu     ·     Saopštenje Skupštine Srbije: Ovako će objavljivati podaci o broju birača u svakom mestu     ·     Karambol u centru Čačka: Žestok sudar nekoliko vozila na raskrsnici, tri osobe povređene (FOTO)     ·     Vatreni obračun na autobuskoj stanici u Budvi: Mladići iz Berana fizički napali Budvanina, ovaj jednog od njih sutradan sačekao sa pištoljem i upucao     ·     Kristina i Milica ponos Srbije: Njihov san je - vojnička uniforma i čin podoficira, samoincijativno se prijavile na zahtevan i težak ali veoma perspektivan kurs (FOTO)     ·     Uboden nožem u srce u centru grada, izdahnuo na klupi: Danas se navršava punih osam godina od tragedije koja je pogodilla Čačak, sećanje na divnog mladića i dalje živi (FOTO)     ·    


Брзим возом од Београда до Ниша 200 километара на сат


 Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да ће радови на модернизацији пруге Београд-Ниш започети 2021. године.

 “Као што већ радимо модернизацију пруге од Београда до границе са Мађарском, тако ћемо градити и брзу пругу од Београда до Ниша, за брзину до 200 километар на сат. Та пруга се налази на железничком Коридору 10, који је важан транзитни коридор. Као што смо завршили ауто-пут, тако сада желимо да имамо и потпуно модернизовану пругу на истом правцу”, рекла је Михајловићева за ТВ Прву.

Она је додала да се вредност радова на овом пројекту, на којем Србија сарађује са кинеском компанијом ЦРБЦ, процењује на око две милијарде евра. „Кад говоримо о финансирању, видећемо да ли ће се градња финансирати кроз неку врсту преференцијалног кредита, јер иначе постоји таква сарадња са НР Кином на инфраструктурним пројектима”, додала је Михајловићева.

Говорећи о безбедности путних прелаза, Михајловићева је рекла да ће око 10 милиона евра бити уложено у повећање безбедности управо у овој области.

“Сваки прелаз је и сада обезбеђен рампама или обележен саобраћајним знацима, али морамо стално да апелујемо на људе да поштују саобраћајне знаке. Није важно да ли сте пешак или возите аутомобил, водите рачуна о саобраћајним знацима, зауставите се пре прелаза. Трагедија је сваки пут кад неко буде и повређен, а камоли кад неко изгуби живот”, навела је Михајловићева.

РИНА


29.07.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO