≫ 

Hrvatska produžila zabranu prelaska granice za građane Srbije

Postoje određeni izuzeci pod kojima se može ući u Hrvatsku

  • 9
Granični prelaz Batrovci - Bajakovo, granica, Srbija i Hrvatska Foto: Tanjug/Tanja Valič

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je danas da je zabrana prelaska granice iz trećih država, uključujući Srbiju, produžena.

=Produžili smo mere zabrane prelaska granice prema trećim državama. Ta odluka je isticala juče, a danas je produžena-  rekao je Božinović na komemoraciji braniteljima u Dalju iz 1991. godine.

Objasnio je da to ipak ne znači blokadu granica i dodao da postoje određeni izuzeci pod kojima se može ući u Hrvatsku, pre svega kada je reč o tranzitu, prenosi Index.

= Međutim, s obzirom na epidemiološku situaciju u susedstvu, nije bilo nikakve osnove da bi se ublažile mere koje se odnose na prelazak hrvatske državne granice - naveo je Božinović.

Video: Grčka granica prazna, prolaz samo za Grke

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mićo

    1. avgust 2020 | 14:19

    Ljudi ja juce dosao u Banjaluku preko HR.niko mene pitao nije gde idem i dali imam test na koronu...ko je ovde lud?

  • Zorka

    1. avgust 2020 | 15:24

    Zasto kod nas pustajju da u Srbiju udje ko hoce slobodno bez testa? Ostale nazad..... Dolaze bolesni i ovde sire zarazu. Zabrana ulaska i u Srbiju ! Kako drugi imaju zabranu ulaska a vidi se po broju obolelih.

  • Н. С.

    1. avgust 2020 | 14:47

    Сви се. безбеђују и штите. на неки начин, само је за нас све у реду. Није ни. чудо што су се. и од нас сви затворили, јер. смо несигурни, . Па је и даље све у реду ко у Бечу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA