Najnovije vesti
Vesti Beograd
OD "KINEZA" DO "RENDŽ ROVERA" Evo kako se u prethodnih 10 godina menjao vozni park KOMUNALNE MILICIJE

OD "KINEZA" DO "RENDŽ ROVERA" Evo kako se u prethodnih 10 godina menjao vozni park KOMUNALNE MILICIJE

Pre godinu dana vozni park Komunalne milicije obnovljen je sa 40 novih automobila marke "škoda", da bi pre nedelju dana komunalci dobili 18 "sajber vozila", atraktivnih "rendž rovera" sa specijalnom opremom za otkrivanje i snimanje nepravilno parkiranih automobila po prestonici.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
kombo komunalci Foto: Blic / RAS Srbija
kombo komunalci
Novi "rendž roveri"
Foto: Aleksandar Slavković / RAS Srbija
Novi "rendž roveri"

Interesantno je, međutim, videti kako je izgledao vozni park komunalaca u poslednjih deset godina, tačnije od 2010. kada je ova služba i osnovana u prestonici.

Pročitajte još

Tadašnja Komunalna policija je 2010. na raspolaganju imala isključivo vozila kineske marke "čeri" i to dva modela - "tango" i "tigo". Ovo je ujedno bila prva veća nabavka vozila pre sadašnjeg crveno-belog kontingenta.

Komunalci sa "opelom"
Foto: D. Milenković / RAS Srbija
Komunalci sa "opelom"

Međutim, u prethodnih desetak godina, komunalci su s vremena na vreme pojačavali svoj vozni park, ali nekako nenametljivo, bez mnogo pompe. Ipak, i na terenu, ali i na fotografijama, ostale su zabeležene njihove akcije u kojima su koristili službena vozila prvo marke "opel", a zatim i "fiat". I to model 500 L.

Foto: Facebook/Komunalna policija / Promo

Prelaskom na "škode" Komunalna milicija je nastavila trend koji je zacrtala i policija kada je 2018. godine dobila više od 700 vozila ovog renomiranog proizvođača.

A onda su posle "čerija", "opela", "fijata", "škode", na red došli i "rendž roveri".

Foto: Beoinfo / Promo

Pet načelnika od 2010. godine

Od nastanka Komunalne policije u Beogradu, promenjeno je i pet načelnika. Prva je bila Gorjana Obrenović (2010-2012), pa Nikola Tomić (2012-2014), Slobodan Šolević (2014), Nikola Ristić (2014-2018) i sadašnji Ivan Divac (2018-?).

BONUS VIDEO: Komunalci i Beograđani 1923. godine