Plenković: Razumeće i Beograd zbog čega je važno prisustvo Miloševića na godišnjici “Oluje” 1Foto: Beta/Hina/Damir Sencar

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da je za hrvatsko društvo dobro što će potpredsednik vlade Boris Milošević u ime Samostalne demokratske srpske stranke prisustvovati obeležavanju godišnjice „Oluje“.

On je istakao da će i u Beogradu vremenom razumeti zašto je to važno.

Plenković je za HRT rekao da se i u prošlom mandatu zalagao da nacionalne manjine budu sastavni deo vlade i ocenio da je odluka Miloševića dobra za odnose između Hrvata i srpske manjine u Hrvatskoj.

„Dobro je i za odnose Hrvatske i Srbije i dobra je poruka moderne i savremene Hrvatske koja je rešila svoje nacionalne zadatke“, poručio je Plenković. Ocenio je da dolazak Miloševića na obeležavanje 25. godišnjice „Oluje“ pokazuje i jedinstvo vlade. Njegova odluka je veoma dobra i pozitivna, a verujem da će, vremenom, i u Beogradu razumeti zašto je ona važna“, kazao je Plenković.

Naglasio je da je cilj nove vlade, 25 godina po završetku rata, da nabolje menja odnose u hrvatskom društvu, kao i odnose sa susedima. Plenković je rekao i da odlazak ministra branitelja Toma Medveda u Grubore predstavlja civilizacijski gest vlade, koja želi da izrazi pijetet prema žrtvama u tom selu.

Poručio je da se ne radi ni o kakvoj trgovini, već o iskrenoj želji da se odnosi transformišu i stave na nove, zdrave osnove, preneo je Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari