Uhapšeni bivši poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić, sumnjiče se za pozivanje na nasilnu promenu ustavnog poretka

Bivši narodni poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić uhapšeni su zbog sumnje da su pozivali na nasilnu promenu ustavnog poretka, potvrdio je njihov advokat Marko Pušica.
MUP je u saopštenju o hapšenju izneo inicijale uhapšenih, navodeći da se radi o S.N. (39) i Z.R. (45) iz Beograda, koji se terete za pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja države.
 
U saopštenju je navedeno da je uhapšenima određeno zadržavanje do 48 sati i da će oni, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.
 
Kako je rekao advokat Marko Pušica, on veruje da je Nogo uhapšen jer je najavljivao upotrebu pejntbol puške ispred parlamenta.
 
Prema navodima Blica, policija je u centru Beograda zaustavila automobil Srđana Noga koji se "zaputio ka Narodnoj skupštini sa pejnt-bol puškama i pirotehničkim sredstvima u gepeku".
 
Nogo je prethodne sedmice najavio da neće dozvoliti konstituisanje novog saziva Skupštine i pozvao lidere i simpatizere opozicije da dođu pred parlament, povodom održavanja konstitutivne sednice, na "puškaranje narodnih poslanika".
 
Njemu je danas prestao poslanički imunitet, budući da je potvrđen mandat poslanika u novom sazivu.
 
"Još uvek nisu saslušani i nisu izneli odbranu, ali je apsurd da se zbog jedne pejnt-bol puške koja je pronađena u gepeku motornog vozila pokreće postupak zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo pozivanja na nasilnu promenu ustavnog poretka iz člana 309 Krivičnog zakonika", kaže Pušica.  
 
Dodaje da je za ovo krivično delo zaprećena kazna od šest meseci do šest godina zatvora. 
 
"To je neposredno vezano sa njihovom političkom aktivnošću i smatramo da je ovo jedan politički montirani proces režima", tvrdi Pušica.
  • Stanica

    04.08.2020 14:53
    Nogo je pamet za tutu Vucica
    Vucicu i svi skupa sa tobom koji se deklarisete da ste predstavnici vlasti ivodje ove nase mucne i upropastene napacene od strane svi vas Srbije i neduznog,pravednog,postenog i napacenog Naroda Srbije,koji ma si oteo,prodao,na silui lazi,na prevarei batinanje,prebijanje i ubijanje,da nenabrajamo zastrasivanja i bezakonska prisiljavanja,sve si nam urusio.Nase dostojanstvo,nasu vjeru,naseg Isusa Hrista Boga naseg ti i skupa sa tobom Patrijarh Irinej i jos nekoliko bezboznika pokusaliste da ubijete naseg Isusa Hrista,zaboravili ste da nas dragi Isus Hristos je Vaskrsli i uvek i za sva vremena i nas vaskrsava,neznalice Bozije.Svi ste vi belosvetske sluge,izdajice Naroda Srbije,zvalavi i alavi bednici,dupeliscistrani mentora,koji ma ste dali,prodali,poklonili i za sebe u dzepove svoje prelili imovinu Naroda Srbije.Zapamti Aleksandre Vucicu i vi svi koji ste u kurvinom gnezdu sa njim,nece vam poci za rukom da unistite Srpski narod,iako ubijate nasu decu preko koje parole si ti isti splacino smrdljiva propagirao sebe,piso jedan i sns_stranku i sve koji lizu tvoje dupe.Mislis da si slomio Nogu Srdjana i Radojcica.pravedne i,postene ljude,kojima je stalo do svog naroda i svoje Srbije,Nisi,Za Sigurno da nisi,Mnogo nas je koji smo 100% Srdjan Nogo i Radojcic.Zapamti Aleksandre Vucicu i vi svi,koji ste bili ili ste sada snjim,tek cemo se sad da ceramo>Aleksandre Vucicu moj ti je savet iako ga netrazus ni od koga::::Otkazuj i nisti ugovore potpisane i obecane usmeno,kao sto su Vakcine bil
  • @Htedoh

    04.08.2020 09:59
    A SNS ima plan i program?
    Koji?
    Da uništi sve koji razmišljaju?
    To smo već videli.
  • Htedoh

    04.08.2020 07:34
    Da pitam
    Kako se zovu ovi koji nisu botovi tj. kako se zovu ovi što podržavaju ove što nemaju plan i program, koji su nas ojadili i opustošili i ove koji bi sad da ruše sve što je napravljeno? Bilo bi prikladno npr. pušači.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.