Foto: EPA-EFE/Malton Dibra/Ilustracija

Albanski tužioci saopštili su danas da su zaplenili ogromnu imovinu koja pripada biznismenu i medijskom mogulu Ili Ndroki za koga se osnovano sumnja da je izgradio svoju imperiju profitom od trgovine drogom.

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala u Albaniji, poznato kao SPAK, saopštilo je da su vlasti zaplenile imovinu koja uključuje više stanova, zemlju, šume, vozila među kojima i Rols Rojs i dve televizijske stanice RTV Ora i Kanal jedan, na osnovu razumne sumnje potkrepljene dokazima da je Ili Ndroki, takođe poznat kao Džemal Pasmaciu, uključen u kriminalne aktivnosti.

Ndroki je viđen kako odlazi u policijsku stanicu, ali nije zadržan, preneo je AP.

Uhapšen je u septembru 1998. godine u Istanbulu zbog posedovanja 30,5 kilograma heroina. Kancelarija Interpola u Tirani je potvrdila da su Ili Bahri Ndroki i Džemal Pasmaciu, koji su uhapšeni u Turskoj, jedna osoba.

Pored toga, nalog za njegovo hapšenje zbog trgovine drogom raspisalo je milansko tužilaštvo 2006. godine. Uhapšen je 17. februara 2015. godine.

Ndrokijevi advokati sa naveli da će uložiti žalbu protiv zaplene, a sam Ndroki navodi da je do zaplene došlo jer vodi spor sa gradonačelnikom Tirane.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar