Zbog sumnjivog porekla albanskom biznismenu zaplenjena televizija, automobili, akcije

Na zahtev Specijalnog tužilaštva za borbu protiv korupcije (SPAK), albanska policija zaplenila je imovinu Ili Ndrokiju, predsedniku Ora radio i televizije.

Ili Ndrokija je policija zaustavila ujutro 3. avgusta. Njegovi advokati tvrde da ga je policija zaustavila da bi mogla da mu zapleni vozilo.

Prema SPAK-u, postoji osnovana sumnja da je Ndroki, poznat i kao Džemal Pasmaciu, bio umešan u kriminalne aktivnosti u Turskoj, Italiji i Albaniji, i da je njegovo bogatstvo stečeno kriminalnom aktivnošću.

SPAK navodi da je Ndroki, pod imenom Džemal Pasmaciu, dva puta hapšen.

Uhapšen je u septembru 1998. godine u Istanbulu zbog posedovanja 30,5 kilograma heroina. Kancelarija Interpola u Tirani je potvrdila da su Ili Bahri Ndroki i Džemal Pasmaciu, koji su uhapšeni u Turskoj, jedna osoba.

Pored toga, nalog za njegovo hapšenje zbog trgovine drogom raspisalo je milansko tužilaštvo 2006. godine. Uhapšen je 17. februara 2015. godine.

SPAK je zaplenio nekoliko vozila, stanove u Tirani i Draču, nekoliko imanja, kao i Ndrokijeve akcije u velikom broju kompanija, uključujući RTV Ora. Preduzeća će nastaviti svoju uobičajenu aktivnost, ali njima će upravljati Agencija za upravljanje oduzetom imovinom (AAPSK).

Ndrokijevi advokati smatrali su da je hapšenje "politički motivisan napad" zbog tužbe Ndrokija protiv političara Veliaja. Naveli su da će se Ndroki žaliti na zaplenu Specijalnom žalbenom sudu za borbu protiv korupcije.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво